Axie Infinity: Bridge-ul Ronin este din nou online după hack-ul DeFi

Pentru a preveni furturile viitoare, bridge-ul Ronin a fost supus unui audit intern și a două audituri externe

Axie Infinity, cel mai de succes joc play-to-earn bazat pe NFT în ceea ce privește volumul total de tranzacționare, a suferit unul dintre cele mai mari hack-uri DeFi din toate timpurile în martie. Acum, bridge-ul exploatat, care leagă sidechain-ul jocului de Ethereum, este din nou online.

Dezvoltatorul Axie Infinity, Sky Mavis, a anunțat că bridge-ul Ronin este în sfârșit online, la aproape trei luni după ce studioul a identificat hack-ul. Utilizatorii pot folosi acum bridge-ul pentru depuneri și retrageri.

Bridge-ul, care permite utilizatorilor să transfere active între sidechain-ul Ronin și rețeaua principală Ethereum, a fost exploatat pe 23 martie, pierzând 173.600 ETH și 25,5 milioane de dolari în monede stabile în acest proces.

Activele valorau aproximativ 622 de milioane de dolari când Sky Mavis a identificat hack-ul pe 29 martie. De atunci, bridge-ul Ronin a fost închis, deoarece Sky Mavis a lucrat pentru a-și consolida protocoalele de securitate și a recupera fondurile utilizatorilor.

În urma unei investigații, Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a dat vina pe grupul de hacking nord-coreean Lazarus și a impus sancțiuni la adresa portofelului care conține criptomonedele furate.

Sky Mavis a planificat inițial ca bridge-ul să intre în funcțiune până la sfârșitul lunii aprilie, dar ulterior a amânat redeschiderea, invocând că  „acesta nu este un proces în care ne putem permite să ne grăbim”, deoarece bridge-ul „va asigura miliarde de dolari în active”.

Axie Infinity pare să fi respectat promisiunea de a compensa jucătorii afectați de furt. Deși afirmă că fondurile utilizatorilor sunt „în întregime susținute 1: 1 de noul bridge, Sky Mavis încă nu a compensat o mare parte din fondurile furate ale rețelei Ronin.

După ce a strâns fonduri de la membrii fondatori ai echipei Sky Mavis și 150 de milioane de dolari în finanțare de la diverse companii, inclusiv Binance, compania a spus că Ronin este în pierdere cu 71.600 ETH (85,8 milioane dolari) și 25,5 milioane de USDC.

Dar acest lucru încă nu ține cont de cei 56.000 de WETH (~ 67,2 milioane de dolari) furați din trezoreria Axie DAO (organizație autonomă descentralizată), grupul de oameni care votează deciziile pentru comunitatea Axie. Sky Mavis spune că lucrează cu forțele de ordine pentru a recupera aceste fonduri. Dacă fondurile nu sunt recuperate în termen de doi ani, Axie DAO va vota ce să facă cu trezoreria sa.

Pentru a preveni furturile viitoare, bridge-ul Ronin a fost supus unui audit intern și a două audituri externe de către firmele de securitate blockchain Verichains și Certik. Bridge-ul are, de asemenea, un nou „sistem de întrerupător” conceput pentru a împiedica utilizatorii suspecți să facă retrageri neobișnuit de mari.

În afară de hack-ul din martie, Axie Infinity și-a pierdut un impuls semnificativ de la sfârșitul anului 2021, atât volumul de tranzacționare, cât și prețurile NFT-urilor sunt în scădere.

La începutul lunii iunie, blockchain-ul a depășit 4 miliarde de dolari în volumul total de vânzări și rămâne cea mai populară colecție de NFT-uri. De asemenea, Axie Infinity are un volum de tranzacționare de NFT-uri mai mare ca întreaga rețea Solana.

Jocul a înregistrat un volum de tranzacționare în valoare de mai puțin de 3,5 milioane de dolari în ultimele 30 de zile, la mai puțin de un an după ce a atins un vârf lunar de 848 de milioane de dolari în august anul trecut, potrivt datelor de la CryptoSlam.

Axie Infinity: Volumul de tranzacționare
Axie Infinity: Volumul de tranzacționare | CryptoSlam

Tokenul de guvernanță AXS a scăzut cu 91% față de prețul său de vârf, în timp ce tokenul de recompensă SLP a scăzut cu 99% față de maximul său istoric.

AXS: Evoluția prețului | CoinMarketCap
Exit mobile version