Axie Infinity: Finanțare de $152 milioane în seria B

Sky Mavis, studioul din spatele binecunoscutului joc bazat pe NFT, Axie Infinity - a anunțat o nouă rundă de finanțare pentru companie

Axie Infinity | Marvis Labs

Într-o declarație publicată pe 5 Octombrie, Axie Infinity a anunțat închiderea unei runde de finanțare de tip Series B, în valoare de $152 milioane.

Finanțarea din seria B este a doua rundă de finanțare pentru o afacere prin orice tip de investiție, inclusiv investitori de capital privat. Rundele succesive de finanțare sunt numite în mod consecutiv: Seria A, Seria B și Seria C. Seria B se desfășoară, în general, atunci când compania a realizat anumite etape în dezvoltarea afacerii sale.

La runda de investiții au participat nume remarcante pe piața crypto, cum ar fi exchange-ul global FTX și fondul de capital de risc Adreessen Horowitz.

Alți investitori includ: Accel Paradigm, Standard Crypto, Fabric Ventures și Samsung Next, precum și alți sponsori notabili.

Creștere rapidă pentru Axie Infinity

Dezvoltatorul Axie Infinity a declarat că va folosi fondurile pentru a crea libertate economică și financiară pentru jucători, adăugând:

Deși ne-am dezvoltat cu o viteză impresionantă, adăugarea de investitori instituționali în comunitatea noastră ne va permite să ne extindem acoperirea, să ne consolidăm legitimitatea în ceea ce privește protecția reglementară și ne va oferi flexibilitatea de a scala fără a atinge rezervele de token AXS

Anunțul de finanțare, vine la puțin timp după ce AXS a atins luni un nou record istoric de peste $155.

Evoluția prețului token-ului Axie Infinity în perioada 30 Septembrie - 06 Octombrie | CoinMarketCap
Evoluția prețului AXS în perioada 30 Septembrie – 06 Octombrie | CoinMarketCap

Creșterea prețului AXS a fost susținută și de lansarea programului de staking. Un al doilea motiv pentru creșterea sa exponențială a fost airdrop-ul comunitar din această săptămână, care a recompensat utilizatorii implicați în proiect înainte de 26 Octombrie 2020.

În Septembrie, Axie a înregistrat venituri de aproximativ $220 de milioane, o scădere semnificativă față de cele peste $342 de milioane pe care le-a generat în August. Cu toate acestea, volumul total de tranzacții înregistrate de companie depășește $2,2 miliarde.

În plus, Sky Mavis planifică actualizări semnificative pentru platforma sa de gaming și plănuiește lansarea propriului exchange descentralizat bazat pe Ronin.

Exit mobile version