Bitcoin: acumularea record a balenelor duce la un nou ATH

Noile maxime istorice ale Bitcoin par să fi fost declanșate de o reducere masivă a ofertei în ultimele luni

nuttapon | AdobeStock

Având în vedere inactivitatea din ultimele trei luni a 85% din masa monetară a Bitcoin, se pare că investitorii așteaptă prețuri mai mari. Glassnode, un furnizor de analize on-chain, încheie raportul The Week Onchain afirmând: Investitorii pur și simplu nu-și cheltuiesc monedele.

Adresele care nu și-au mutat Bitcoin în ultimele 12 luni, denumite și long-term-holders (LTH) sunt printre cele care acumulează cele mai multe monede.

Tendința de acumulare nu pare să încetinească. Ponderea ofertei deținute pe exchange-uri centralizate scăzând, de asemenea, la un minim de 12,9%, deoarece Bitcoin este plasat din ce în ce mai mult în stocare securizată.

Glassnode raportează că peste 5,000 BTC (aproximativ $338,6 milioane) au fost retrași din exchange-urile centralizate în ultima săptămână. 

Piața este probabil încă în faza de acumulare, este caracterizată prin activitate scăzută, ieșiri mari din exchange-uri și cheltuieli strategice foarte modeste din partea proprietarilor cu experiență.

În 8 Octombrie, Bitcoin a atins un nou maxim istoric la peste $67,000, depășind capitalizarea de piață a Facebook și Tesla.

Raportul notează că acumularea ridicată de BTC de către deținătorii pe termen lung a servit ca și un precursor pentru precedentul maxim din Aprilie.

În August 2020, ponderea ofertei BTC reprezentată de deținătorii pe termen lung a atins un maxim de 80,6%.

De la nivelul prețului de $66,000, deținătorii pe termen lung au cheltuit 0,73% din oferta de BTC, reducând cantitatea de aprovizionare pe care o dețineau la aproximativ 68%.

Lichiditatea monedelor inactive de un an | Glassnode
Bitcoin: lichiditatea monedelor inactive de un an | Glassnode
Exit mobile version