Banca Federală a Statelor Unite a lansat un sistem de plată instant, FedNow

Banca Federală Americană s-a angajat să colaboreze cu peste 9.000 de bănci și cooperative de credit din întreaga țară, având ca scop asigurarea disponibilității la nivel național a acestui serviciu

Banca Federală a Statelor Unite a lansat un sistem de plată instant, FedNow

March 19, 2023, Brazil. In this photo illustration the FedNow Service (Instant Payments) logo seen displayed on a smartphone and Federal Reserve System of the United States

Banca Federală a Statelor Unite (Federal Reserve) a lansat oficial sistemul său de plată instant, serviciul FedNow. Acestă reţea de plată instantanee are ca scop să propulseaze sectorul bancar într-o eră în care fondurile pot fi transferate instantaneu, 24/7, 365 de zile pe an, eliminând limitele orare bancare tradiționale.

Serviciul mult așteptat, adesea subiectul multor discuții financiare, a fost adoptat de 35 de instituții financiare care au adoptat sistemul în faza incipientă,ceea ce reprezintă un început promițător.

Acest grup include o varietate de bănci și cooperative de credit, precum și Biroul de Serviciu Fiscal al Departamentului Trezoreriei SUA, marcând un moment important pentru FedNow Service.

În plus, sistemul este susținut de 16 furnizori de servicii experimentați pregătiți să sprijine procesarea plăților, semnalând că o infrastructură robustă este deja în vigoare.

Serviciul FedNow reprezintă o evoluție crucială în ecosistemul financiar, oferind un instrument conceput pentru a accelera plățile de zi cu zi și a le îmbunătăți conveniența.

,,Cu timpul, pe măsură ce mai multe bănci aleg să utilizeze acest nou instrument, beneficiile pentru persoanele fizice și întreprinderi vor include posibilitatea ca o persoană să primească imediat un salariu sau o companie să aibă acces instantaneu la fonduri atunci când o factură este plătită”, a declarat președintele Rezervei Federale, Jerome H. Powell.

Impactul potențial al acestei tehnologii asupra indivizilor și afacerilor este imens. Plățile instantanee vor permite indivizilor să aibă acces imediat la salariile lor și companiilor să gestioneze eficient fluxurile de numerar.

Pe măsură ce serviciul FedNow este adoptat într-o măsură mai mare, consumatorii ar trebui să se aștepte să utilizeze aplicația mobilă a băncii sau a cooperativelor de credit, site-ul web și alte interfețe pentru a transfera fonduri rapid și în siguranță.

Prin furnizarea unui sistem de plăți interbancare, serviciul FedNow există în sinergie cu alte servicii de plată de lungă durată ale Rezervei Federale, precum Fedwire și FedACH.

Banca Federală a Statelor Unite s-a angajat să colaboreze cu peste 9.000 de bănci și cooperative de credit din întreaga țară, în scopul asigurării disponibilității la nivel național a acestui serviciu.

Implicațiile acestei tehnologii avansate de plată au stârnit deja discuții cu privire la impactul său posibil asupra potențialei apariții a unei Monede Digitale de Bancă Centrală (CBDC).

Exit mobile version