Guvernatorul Băncii Centrale din Rusia: Da, este posibil să interzicem monedele digitale!

Nu privim investițiile în crypto-monede cu ochi buni - a transmis Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei

Guvernatorul Băncii Centrale din Rusia: Da, este posibil sa interzicem monedele digitale!

Promesaartstudio | Adobe Stock

Într-o conferință de presă care a avut loc în 18 Decembrie, Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale din Rusia, a escaladat și mai mult frica participanților la piață cu privire la situația reglementativă a activelor digitale, de pe teritoriul țării. Când a fost întrebată de crypto-monede, Nabiullina a oferit următoarele remarci, după cum a raportat finmarket.ru, o publicație rusească:

Știți că atitudinea noastră față de crypto-monede este una sceptică, ca s-o spun simplu. Atitudinea este așa din cauza riscurilor semnificative la care investitorii de retail se supun și din cauza volatilității pe care această clasă de active o posedă. Pe lângă asta, crypto-monedele nu sunt transparente și sunt frecvent folosite pentru operațiuni ilegale sau de natură criminală. Așadar, nu privim investițiile în crypto-monede cu ochi buni. Ne dorim să prevenim infrastructura financiară rusească de la a folosi tranzacțiile cu active digitale. Da, este posibil să le interzicem

Spusele Nabiullinei au venit la doar o zi după ce Reuters a raportat conflictele din Rusia, cu privire la posibilitatea de a interzice crypto exchange-urile pe teritoriul țării.

Pentru context, țările din fosta Uniune Sovietică rămân mult mai predispuse la crime de natură financiară, precum spălarea banilor sau evaziunea fiscală. Acest lucru se datorează privatizării instituțiilor care au aparținut statului, după ce URSS a căzut iar bogații au fost cei care au avut suficient capital încât să cumpere acțiuni la momentul potrivit.

Natura anonimă, instantanee și care nu ține cont de granițe a crypto-monedelor ar putea facilita crimele financiare din această regiune. Pentru a combate parțial problema, Rusia prioritizează dezvoltarea unei ruble digitale, care se supune regulilor și care poate crea competiția necesară dezvoltării de active digitale din sectorul privat.

Exit mobile version