Binance a achiziționat o cotă parte din Forbes în valoare de 200 milioane de dolari

Suma de sute de milioane constituie ceea ce oamenii de pe Wall-Street o numesc o investișie strategică.

www.forbes.com

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume – potrivit volumului de tranzacționare – face o investiție strategică în populara revistă Forbes, veche de 104 ani, pentru a ajuta la înțelegerea de către consumatori a spațiului blockchain.

Forbes și Magnum Opus Acquisition Limited, o companie de achiziții cu scop special (SPAC) tranzacționată la bursă, au anunțat oficial că au primit o investiție strategică de 200 de milioane de dolari de la Binance.

Forbes a făcut public anterior că planifică să fie listată la bursă printr-un parteneriat de afaceri cu Magnum Opus, acordul fiind planificat să se încheie în primul trimestru al anului 2022.

Forbes a anunțat în august 2021 că acordul prevede atragerea unor investiții de 400 de milioane de dolari din partea investitorilor instituționali. Binance a asigurat jumătate din această sumă, astfel, ei au devenit unul dintre principalii proprietari ai Forbes. Exchange-ul cripto a obținut, de asemenea, dreptul de a numi doi directori din cei nouă – care formează consiliul.

Potrivit CEO-ului Forbes, Mike Federle: „Investiția de 200 de milioane de dolari va ajuta firma să obțină experiența, rețeaua și resursele celui mai important exchange de criptomonede din lume, care este și unul dintre principalii inovatori blockchain în acest domeniu”.

„Forbes se angajează să demistifice complexitățile și să ofere informații utile despre tehnologia blockchain și despre activele digitale emergente”, a menționat el.

Această achiziție evidențiază influența în creștere pe care o are sectorul cripto, piață care a înregistrat o creștere masivă în ultimul deceniu – creând o nouă clasă de miliardari pe fondul interesului global pentru activele digitale.

În timp ce companiile din sfera blockchain au devenit publice, acestea s-au concentrat pe promovările din partea sportivilor și celebrităților, totuși, aceasta este prima investiție importantă a sectorului într-o companie media tradițională din SUA.

Cunoscută pentru revista sa emblematică, Forbes a fost fondată în urmă cu mai bine de un secol de redactorul-șef și candidatul la președinția SUA – Steve Forbes.

Forbes este cunoscută în special pentru clasamentele sale anuale ale celor mai bogați oameni de afaceri din lume.

În această categorie se regăsește și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao. Luna trecută, valoarea netă a lui Zhao, a fost stabilită la 96 de miliarde de dolari de Bloomberg News. Calcul care exclude deținerile sale personale de criptomonede – ce îl clasează pe poziția celui mai bogat antreprenor din această industrie.

„Media este elementul esențial pentru a construi înțelegerea și educația pe scară largă a consumatorilor” a spus CEO-ul Binance, Changpeng Zhao.

Investiția din partea Binance, este un indiciu al faptului că Zhao consideră că generarea de conținut va fi o zonă de creștere pentru dezvoltarea Web 3.0. Web 3.0 se referă la o versiune mai descentralizată a internetului care utilizează blockchain-ul, ce stă la baza criptomonedelor și a tokenurilor nefungibile numite și NFT.

Ecosistemul Binance | bscproject.org
Ecosistemul Binance | bscproject.org

Compania Binance pune un mare preț pe misiunea de a promova cunoștințele despre active digitale și Bitcoin. În aprilie 2020, Binance a achiziționat CoinMarketCap, cel mai popular website cripto – cu 187 de milioane de vizitatori în august 2021. Pe lângă faptul că oferă diagrame de capitalizare bursieră, site-ul conține și știri, actualizări și arată liderii actuali din piață. Firma și-a lansat ulterior propriul portal de educație cripto, cunoscut sub numele de CMC Alexandria, în septembrie 2020.

Exit mobile version