Binance contrazice raportul Reuters privind presupusa amestecare a fondurilor

Gigantul crypto apără practicile de afaceri în fața ceșterii controlului regulator

Ca răspuns la un raport al Reuters de marți care a implicat Binance în presupusa amestecare a fondurilor clienților cu veniturile, principalul exchange de criptomonede se opune puternic.

Potrivit Reuters, compania a amestecat banii clienților și corporațiilor în anii 2020 și 2021. Binance a respins aceste acuzații ca fiind nefondate și slab fundamentate, cu Chief Strategy Officer Patrick Hillmann care a folosit Twitter pentru a discredita raportul.

„Au fixat apoi 1000 de cuvinte de teorii ale conspirației (pe care le-am explicat că sunt false) fără nicio dovadă în afară de un fost ‘insider’, a comentat Hillmann.

Binance contrazice raportul Reuters privind presupusa amestecare a fondurilor

Compania, recunoscând unele deficiențe regulatorii din trecut, a susținut că raportul se baza pe surse anonime și că îi lipsea dovada concretă.

Raportul Reuters sugera că Binance amesteca în mod regulat miliarde de dolari în conturile deținute la Silvergate Bank, o bancă din SUA care s-a prăbușit între timp.

Ca un exemplu particular de reținut, Reuters a raportat că la 10 februarie 2021, Binance a amestecat presupus 20 de milioane de dolari dintr-un cont corporativ cu 15 milioane de dolari dintr-un cont al unui client, citând presupusele înregistrări bancare ca sursa lor.

Purtătorul de cuvânt al Binance, Brad Jaffe, a negat vehement aceste acuzații, clarificând că conturile Silvergate Bank erau folosite exclusiv pentru facilitarea achizițiilor de cripto de către utilizatori, și nu erau depozite pentru depozitele utilizatorilor.

“Nu a existat amestecare în niciun moment deoarece acestea sunt 100% fonduri corporative,” a subliniat Jaffe.

Această acuzație sosește imediat după un proces împotriva Binance de către Comisia pentru Tranzacționarea Contractelor de Mărfuri a SUA (CFTC) în martie.

Procesul susține că Binance a operat un schimb „ilegal” și a avut un program de conformitate „de fațadă”. Semnificativ, plângerea CFTC a sugerat și amestecarea presupusă a fondurilor de către anumite entități Binance.

În ceea ce privește comentariile suplimentare despre raportul Reuters, un purtător de cuvânt al Binance a îndreptat întrebările către tweet-urile lui Hillmann.

În apărarea operațiunilor Binance, Hillmann a declarat în tweet-uri ulterioare că Binance păstrează „fondurile utilizatorilor și corporative pe registre complet separate.”

Cu toate acestea, afirmațiile sale nu au negat în mod explicit posibilitatea amestecării fondurilor, lăsând un grad de ambiguitate în jurul practicilor exacte ale companiei.

Exit mobile version