Binance convertește fondurile SAFU de $1 miliard în USDC pentru fiabilitate sporită

Binance anunță conversia întregului pool de active deținute în fondul de urgență pentru utilizatori în USDC.

Binance convertește fondurile SAFU de $1 miliard în USDC pentru fiabilitate sporită

Binance convertește fondurile SAFU de $1 miliard în USDC pentru fiabilitate sporită | Google

Puncte cheie

Astăzi, printr-un anunț oficial, Binance a dezvăluit că a convertit integral fondul de urgență pentru utilizatori în USDC. USDC este un stablecoin emis de firma americană Circle Internet Financial.

În anunț, Binance a reamintit utilizatorilor că Fondul de siguranță pentru utilizatori – Secure Asset Fund for Users (SAFU) – este un fond de urgență creat în 2018 cu scopul de a proteja utilizatorii în situații extreme.

Platforma menționează că SAFU rămâne o parte importantă a ecosistemului lor și este elementul care îi diferențiază de alte burse. De-a lungul anilor, Binance a monitorizat constant dimensiunea SAFU și a menținut soldul la un nivel adecvat pentru a proteja utilizatorii. În ciuda fluctuațiilor, nivelul a rămas, de obicei, la 1 miliard de dolari.

Platforma crypto a subliniat că SAFU va continua să fie o parte importantă a responsabilității lor și vor face față în continuare fluctuațiilor pieței.

100% din activele SAFU convertite în USDC

Astăzi, Binance transferă 100% din activele SAFU către USDC, menționând că utilizarea unui stablecoin de încredere, auditat și transparent pentru SAFU, cum este USDC, va spori fiabilitatea acestuia și va asigura stabilitatea fondului la 1 miliard de dolari.

Anterior, Binance deținea fonduri în portofele incluzând TUSD, BNB, Bitcoin și Tether USDT.

După cum subliniază Bloomberg, această ultimă mișcare a exchange-ului reprezintă o schimbare strategică sub conducerea directorului general Richard Teng din ultimele luni.

Teng a preluat conducerea Binance de la Changpeng Zhao în urma înțelegerii din noiembrie cu agențiile americane, care a dus la o amendă de 4,3 miliarde de dolari.

Chris Holland, partener la HM – o firmă de consultanță în domeniul respectării legii cu sediul în Singapore – a declarat recent că o compoziție 100% USDC oferă certitudine valorii fondului în dolari americani.

Exit mobile version