Binance a creat un generator de NFT-uri bazat pe inteligența artificială

În timpul fazei sale beta limitate, generatorul de NFT-uri a fost capabil să transforme fotografiile de profil trimise de utilizatori în opere de artă digitale unice

Binance: a creat un generator de NFT-uri bazat pe inteligența artificială - 10.000 de NFT-uri mintate în 2,5 ore

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede, a lansat recent o versiune beta a generatorului său de NFT-uri alimentat de inteligența artificială, numit „Bicasso”. Platforma a funcționat la capacitate maximă, generând opere de artă digitale și atingând o limită de 10.000 de NFT-uri emise în doar 2,5 ore de la lansarea sa pe 1 martie.

În încercarea de a permite utilizatorilor să-și transforme ideile creative în NFT-uri, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat că generatorul de NFT-uri alimentat de AI poate produce piese de artă digitală în câteva secunde. Ulterior, el a actualizat informațiile cu privire la progresul testării Bicasso, raportând că „AI a fost puțin stresat, dar acum a revenit”, după emisia a 10.000 de NFT-uri în primele 2,5 ore.

Bicasso este un instrument de generare a imaginilor bazat pe inteligență artificială, similar altor platforme de artă AI, cum ar fi DALL-E. Sistemul permite utilizatorilor să încarce imagini, cum ar fi fotografii de profil, pentru ca AI să le proceseze sau să introducă indicii creativi care vor produce o imagine personalizată generată de AI.

Datele inițiale despre generarea de NFT-uri arată că 9.909 persoane au creat cel puțin un NFT în timpul fazei beta limitate. Deoarece aceste imagini făceau parte din programul pilot, nu pot fi puse la vânzare.

Utilizatorii entuziasmați și-au împărtășit creațiile pe Twitter, dornici să-și arate arta digitală personalizată.

După lansarea pilot, Binance a recunoscut unele probleme tehnice din cauza cererii ridicate și a emis o declarație care spunea:

„Echipa noastră lucrează în prezent pentru a crește capacitățile serverelor, pentru a reduce erorile și pentru a face procesul de generare mai fluid”.

Binance a menționat, de asemenea, că utilizatorii care nu au reușit să minteze unul din cele 10.000 de NFT-uri în timpul fazei beta, pot în continuare să se înscrie pe lista de așteptare pentru a accesa versiunea completă a Bicasso.

În prezent, cel mai recent NFT generat pe platformă este „Bicasso AI#10445”.

Bicasso AI#10445 - Cel mai recent NFT mintat
Bicasso AI#10445 – Cel mai recent NFT mintat

Arta generativă, creată prin utilizarea sistemelor autonome, este un arhetip relativ nou în lumea artei. Pe 28 februarie, casa de licitații prestigioasă Christie’s a licitat „Fidenza #724”, un NFT creat cu un algoritm de calculator de artistul Taylor Hobbs, pentru impresionanta sumă de 440.000 de dolari.

Anul trecut a fost marcat de discuții intense despre NFT-uri și AI, pe măsură ce tehnologia de artă generativă continuă să facă progrese în spațiul Web3. În ciuda greutăților provocate de „iarna crypto”, colecțiile de NFT-uri de artă generativă au beneficiat de prețuri ridicate și volume înalte de tranzacționare.

Exit mobile version