Binance lansează portofelul Web3 pentru a simplifica accesul la DeFi

Această mișcare plasează Binance în competiție directă cu portofele Web3 stabilite, cum ar fi MetaMask și Trust Wallet

Binance lansează portofelul Web3 pentru a simplifica accesul la DeFi

Binance, a dezvăluit cea mai recentă inovație sub forma unui portofel Web3 conceput pentru a simplifica interacțiunea utilizatorilor cu sectorul de finanțe descentralizate (DeFi).

Anunțat în timpul Binance Blockchain Wekk din Istanbul, portofelul este pregătit să se integreze cu 30 de rețele blockchain, marcând un pas important în expansiunea companiei în domeniul Web3.

Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO-ul Binance, a subliniat rolul portofelului în peisajul digital în evoluție:

„Portofelele Web3 reprezintă mai mult decât simpla stocare a activelor digitale; ele sunt o parte integrantă a cadrului Web3, împuternicind indivizii cu capacitatea pentru finanțe auto-suverane.”

Această mișcare plasează Binance în competiție directă cu portofele Web3 stabilite, cum ar fi MetaMask și Trust Wallet, acesta din urmă fiind achiziționat de Binance în 2018.

Competiția se încinge pe măsură ce Binance a introdus și un piață de futures pentru tokenul nativ al TrustWallet (TWT) la începutul săptămânii.

Coinbase și OKX, alți actori de seamă pe piața schimburilor centralizate, și-au făcut intrarea în spațiul portofelelor Web3, semnalând o tendință în creștere a platformelor care vizează să ofere o experiență cripto completă.

Utilizatorii Binance pot aștepta cu interes să-și creeze noile portofele prin intermediul aplicației mobile a companiei, care promite să fie un punct unic pentru activități DeFi cum ar fi staking-ul, împrumuturile și împrumutarea.

Necesitatea unui KYC în configurarea unui nou portofel rămâne incertă, ceea ce ar putea fi un detaliu pivot pentru utilizatorii preocupați de intimitate.

Securitatea este o prioritate având în vedere vulnerabilitatea portofelelor Web3 la atacuri cibernetice. Pentru a aborda aceste preocupări, Binance a implementat un sistem de securitate prin computație multi-parte (MPC).

Acest mecanism avansat împarte o cheie privată în părți separate, cunoscute sub numele de părți de cheie, cu proprietarul portofelului controlând majoritatea. Această metodă vizează eliminarea necesității de a memora frazele de seed în timp ce se asigură că beneficiile de securitate și auto-custodie sunt menținute.

Exit mobile version