Binance nu va mai susține USDC, a doua cea mai mare monedă stabilă

Binance a spus că mișcarea are ca scop „îmbunătățirea lichidității și a eficienței capitalului pentru utilizatori”

Binance nu va mai susține USDC, a doua cea mai mare monedă stabilă

Binance nu va mai susține USDC, a doua cea mai mare monedă stabilă

Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume, a anunțat că va începe auto-conversia depozitelor existente și noi de monede stabile USDC, USDP și TUSD în BUSD, moneda stabilă nativă a platformei, eliminând efectiv trei monede stabile rivale.

Binance a spus că mișcarea are ca scop „îmbunătățirea lichidității și a eficienței capitalului pentru utilizatori”. De asemenea, Binance va elimina și va opri orice tranzacționare pe perechi spot care implică USDC, USDP sau TUSD, se arată în comunicat.

Datele de la Nansen arată că Binance a convertit treptat USDC în BUSD de la mijlocul lunii august, cu o valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari transferate în acea perioadă, conform CEO-ului platformei de analiză, Alex Svanevik.

În prezent, Binance deține mai puțin de 1 miliard de dolari în USDC pe platformă, cu aproximativ 993,3 milioane de dolari la momentul scrierii acestui articol. În comparație, Binance deține o valoare uriașă de 4,99 miliarde de dolari în USDT, mai mult decât orice alt schimb de pe glob.

Emis de Circle – o companie care numără printre susținătorii săi BlackRock, Fidelity, FTX și Accel – USDC este a doua cea mai mare monedă stabilă, cu o capitalizare de piață de peste 50 de miliarde de dolari. Moneda stabilă este utilizată în tranzacții în valoare de peste 5,5 miliarde de dolari pe zi, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

BUSD, moneda stabilă a exchange-ului, are în prezent o capitalizare de piață de 19,3 miliarde de dolari. Volumul zilnic al tranzacțiilor a crescut cu peste 56% la știri la peste 6,5 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Monedele stabile fac parte din fundamentele pieței crypto, servind ca alternativă digitală pentru dolarul american sau alte monede fiduciare. „Stabil” provine din faptul că prețurile lor sunt legate de monedele tradiționale. De exemplu, fiecare token fixat în dolar ar trebui să se vândă pentru exact 1 dolari, deși calitatea activului care susține moneda stabilă poate afecta cât de mult se abate prețul.

Exit mobile version