Binance obține licență crypto completă în Dubai

Binance tocmai a obținut licența crypto completă în Dubai, după ce co-fondatorul Changpeng "CZ" Zhao a acceptat să renunțe la controlul votului în entitatea locală.

Binance obține licență crypto completă în Dubai

Binance obține licență crypto completă în Dubai | Google

Puncte cheie

Conform celor mai recente informații de la Bloomberg, care citează surse apropiate situației, Binance tocmai a obținut o victorie importantă prin primirea unei licențe complete pentru criptomonede în Dubai.

Acest lucru vine după ce co-fondatorul Changpeng Zhao a acceptat să cedeze controlul votului în entitatea locală.

Directorul executiv Richard Teng a confirmat astăzi pentru Bloomberg faptul că Binance a obținut o licență de furnizor de servicii pentru active virtuale (VASP) în emirat.

Licența reprezintă o victorie enormă pentru exchange care s-a confruntat cu o serie de lovituri din punct de vedere al reglementărilor în ultimii doi ani. Problemele au culminat în noiembrie 2023 cu acordul de a plăti penalități de 4,3 miliarde de dolari SUA.

Atunci, conform Bloomberg, CZ a fost forțat să demisioneze din funcția de CEO ca parte a acordului și urmează să fie condamnat luna aceasta după ce a pledat vinovat pentru spălare de bani și încălcarea sancțiunilor.

Binance FZE este unitatea locală din Dubai și deține licențe MVP operaționale pentru servicii de broker-dealer și exchange încă de la jumătatea anului 2023, conform registrului Autorității de Reglementare a Activelor Virtuale.

Licența VASP completă pentru Binance în Dubai

Licența MVP operațională este o etapă intermediară înaintea licenței VASP complete. Unul dintre ultimii pași pe care VARA l-a cerut înainte de a acorda o licență VASP a fost ca CZ să cedeze controlul votului entității din Dubai numită Binance FZE, potrivit surselor familiare cu această problemă, citate de publicația importantă menționată anterior.

Conform știrilor, oficialitățile au dorit să se asigure că Dubai nu se abate de la acordul pe care Binance l-a încheiat cu autoritățile americane, în urma căruia CZ a fost obligat să renunțe la funcția de CEO.

În urma reluării problemelor legate de controlul votului deținut de Zhao, Binance și VARA au finalizat o revizuire cuprinzătoare a produselor pe care exchange-ul le oferă în Dubai.

Noul director executiv al Binance, Teng, s-a angajat să îmbunătățească conformitatea și relațiile cu autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Mai devreme astăzi, Binance a făcut un anunț important. Exchange-ul a dezvăluit conversia întregului pool de active deținute în fondul de urgență pentru utilizatori SAFU în USDC. Acesta este stablecoin-ul emis de firma americană Circle Internet Financial.

Această mutare este menită să aducă mai multă fiabilitate și stabilitate la nivelul de 1 miliard de dolari.

Exit mobile version