Binance se confruntă cu probleme tot mai mari de reglementare în Nigeria și Filipine

Binance se confruntă cu probleme de reglementare care au dus la sancțiuni în Nigeria și Filipine.

Binance se confruntă cu probleme tot mai mari de reglementare în Nigeria și Filipine | X

Puncte cheie

Binance se confruntă în prezent cu probleme de reglementare în Filipine, alături de dificultățile apărute în urma fugii din arest a directorului executiv din Nigeria.

Un comunicat de presă recent al agenției de presă Reuters dezvăluie că Nigeria a intentat acuzații de evaziune fiscală împotriva platformei de tranzacționare crypto și solicită un mandat de arestare internațional pentru directorul regional al companiei pentru Africa.

Acesta a fugit din arest în cursul săptămânii trecute, potrivit oficialilor.

Reuters precizează următoarele:

„Directorul Nadeem Anjarwalla, cetățean britanic-kenian, a fost arestat în legătură cu o investigație penală în desfășurare privind activitățile Binance din Nigeria.”

Biroul consilierului de securitate al directorului a dezvăluit că aceștia colaborează cu Interpol după evadarea sa.

Potrivit Reuters, Binance a declarat, de asemenea, că este la curent cu faptul că directorul nu se mai află în custodia nigeriană și că în prezent colaborează cu autoritățile din Nigeria pentru a rezolva problema.

Nadeem Anjarwalla și Tigran Gambaryan, cetățean american și directorul de combatere a criminalității financiare al Binance, au zburat în țară în urma deciziei de a interzice anumite site-uri web de tranzacționare crypto. Aceștia au fost arestați pe 26 februarie.

„Am fost informați că Nadeem nu se mai află în custodia nigeriană. Obiectivul nostru principal rămâne siguranța angajaților noștri și colaborăm cu autoritățile nigeriene pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance pentru CNBC.

Guvernul nigerian a acuzat Binance de spălare de bani, menționând faptul că prin intermediul lor au tranzitat fonduri de 26 de miliarde de dolari care nu pot fi urmărite.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Filipine blochează Binance

Autoritatea de supraveghere din Filipine a decis să blocheze operațiunile exchange-ului crypto în țară.

Anterior, pe 12 martie, aceștia au depus o cerere oficială către National Telecommunications pentru a ajuta la blocarea site-ului web și a altor pagini web utilizate de bursă.

Această mișcare vine după un avertisment care a fost emis în noiembrie 2023.

SEC
SEC

În scrisoarea de solicitare adresată către National Telecommunications Commission (NTC), Președintele SEC, Emilio B. Aquino, a declarat următoarele:

„SEC a identificat platforma menționată anterior și a concluzionat că accesul public continuu la aceste site-uri web/aplicații reprezintă o amenințare la securitatea fondurilor investitorilor filipinezi.”

Autoritatea de supraveghere a valorilor mobiliare a afirmat că Binance nu a obținut licența necesară de la SEC, ceea ce încalcă reglementările țării.

De asemenea, autoritatea de reglementare a acuzat exchange-ul crypto că desfășoară campanii promoționale pe rețelele sociale care îi vizează pe investitorii din țară, fără să aibă aprobarea necesară pentru o astfel de acțiune.

Pe lângă problemele din Nigeria și Filipine, Binance se confruntă cu noi dificultăți. CommEX, o entitate crypto recent înființată care a preluat operațiunile Binance în Rusia, a anunțat astăzi că își va începe închiderea.

„Sfatuim utilizatorii să își închidă urgent pozițiile, să își retragă activele și să își gestioneze activele pe platformă”, a declarat CommEX.

Platforma își va începe închiderea graduală a operațiunilor, interzicând înregistrarea de noi utilizatori și transferul de active de pe Binance. Procesul este programat să fie finalizat până pe 10 mai.

CommEX a cumpărat afacerea rusească a Binance în septembrie 2023, fără a divulga public termenii financiari ai acordului.

Binance a decis să părăsească piața rusă anul trecut, iar în prezent, bursa poartă discuții cu diverse platforme pentru a găsi un potențial cumpărător nou care să înlocuiască CommEX.

Exit mobile version