Binance se retrage din Olanda și se confruntă cu investigații în Franța

Binance este suspectată că nu și-a îndeplinit obligațiile privind procedurile KYC, pe care serviciile financiare sunt obligate să le implementeze pentru a preveni folosirea platformelor lor în scopul spălării de bani, și că a încălcat legea franceză care reglementează platformele de criptomonede

Binance se retrage din Olanda și se confruntă cu investigații în Franța

Binance, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede din lume, este sub investigație preliminară din februarie 2022 pentru presupusa nerespectare a reglementărilor și spălare de bani în mod agravant.

Ancheta, confirmată de Procuratura din Paris, este condusă de serviciul de investigații financiară al Justiției franceze și de Jurisdicția Interregională Specializată din Paris (JIRS).

Se suspectează că filiala franceză a Binance nu și-a îndeplinit obligațiile privind procedurile „Know Your Customer” (KYC), pe care serviciile financiare sunt obligate să le implementeze pentru a preveni utilizarea platformelor lor în scopul spălării de bani.

„Binance se angajează să respecte pe deplin legislația în Franța și în toate țările în care își desfășoară activitatea”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance. „Deși nu putem comenta asupra aspectelor specifice ale investigațiilor în curs, asigurăm clienții noștri că informațiile lor sunt păstrate în siguranță și sunt partajate cu autoritățile numai în cazul solicitărilor justificate legal”.

Aceste acuzații sunt similare cu unele dintre acuzațiile împotriva Binance de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Satele Uniite (SEC) de la începutul acestei luni.

SEC a acuzat Binance că a oferit ilegal serviciile sale clienților din SUA, observând că Binance nu a cerut tuturor clienților săi să completeze documentele KYC până în august 2021. SEC afirmă că, la acel moment, doar 25 de milioane din cei 62 de milioane de utilizatori Binance la nivel mondial au completat aceste documente și că Binance avea un număr mare de clienți care nu au completat aceste documente până la mijlocul anului 2022.

Mai mult, se suspectează că compania a încălcat legea franceză care reglementează platformele de criptomonede, care, din 2019, a făcut multe activități condiționate de obținerea statutului de „furnizor de servicii pentru active digitale”.

Înregistrarea la Autoritatea Franceză pentru Piețele Financiare (AMF) este esențială pentru a putea face publicitate potențialilor clienți francezi.

Se suspectează că Binance, care își oferă serviciile în Franța din 2020, a achiziționat publicitate pentru a-și promova activitatea în țară înainte de a fi înregistrată corespunzător la AMF în mai 2022.

Aceste acuzații ridică întrebări suplimentare despre conformitatea companiei cu reglementările din diverse jurisdicții.

Această investigație face parte din dorința mai amplă de supraveghere de către autorități a platformelor de criptomonede la nivel mondial, în încercarea de a combate activitățile ilegale și de a asigura protecția consumatorilor.

„Respectăm toate legile din Franța și din toate țările în care operăm”, a declarat un purtător de cuvânt Binance, adăugând că au cooperat pe deplin cu autoritățile în timpul unei vizite recente.

Această știre coincide cu anunțul recent al Binance privind retragerea sa din Olanda, după ce nu a reușit să obțină o licență care să demonstreze conformitatea cu liniile directoare ale țării privind combaterea spălării de bani (AML).

Exit mobile version