Binance tinde spre Irlanda pentru un sediu centralizat

În luna Septembrie, Binance a lansat trei filiale noi în Irlanda, acolo unde s-ar putea stabili oficial

OlegKachura | Adobe Stock

Sub presiunea autorităților de reglementare din întreaga lume, Binance încearcă să își stabilească sediul în Irlanda. Până acum, a funcționat la nivel global de ani de zile ca o structură descentralizată.

Într-un articol publicat pe 6 Octombrie de către Independent a fost menționat faptul că pe 27 Septembrie, Binance a înființat trei filiale în țară: Binance (APAC) Holdings, Binance (Services) Holdings și Binance Technologies – cu Changpeng Zhao înregistrat ca director pentru fiecare.

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance | Reuters.com
Changpeng Zhao, CEO-ul Binance | Reuters.com

Într-un interviu cu Reuters publicat pe 7 Octombrie, Zhao a declarat că Binance este în prezent în curs de stabilire a câtorva sedii în diferite părți ale lumii. Când a fost întrebat dacă Irlanda face parte din planurile exchange-ului pentru sediu oficial, el a răspuns: Da, cu siguranță.

În ultimul an, multe organisme de reglementare din întreaga lume au luat măsuri pentru a limita serviciile furnizate de către exchange sau pentru a-și avertiza cetățenii cu privire la riscurile tranzacționării pe platforma fără licență. Această mișcare a determinat exchange-ul să activeze în concordanță cu cadrul legislativ.

Structura corporativă a lui Binance a fost mult timp neclară. Potrivit Reuters, exchange-ul este înregistrat în Insulele Cayman.

După ce a fost fondat în China în Iulie 2017, Binance a învățat rapid cum să profite de arbitrajul de reglementare din diferite țări. În 2017, China a început să introducă anumite legi pentru a reglementa exchange-urile de crypto-monede. Prin urmare, Binance și-a mutat rapid sediul la Tokyo și s-a extins în Hong Kong și Taiwan.

Relația dificilă dintre Binance și Malta

Binance și-a exprimat intenția de a se stabili în Malta încă din Martie 2018. Prim-ministrul maltez de atunci, Joseph Muscat, a salutat personal firma pe rețelele de socializare. Acest lucru a încurajat exchange-ul să-și înregistreze filialele europene de caritate și servicii în țara insulară.

Bine ați venit în Malta, Binance. Ne propunem să fim pionierii mondiali în reglementarea afacerilor bazate pe Blockchain și jurisdicția calității și alegerii pentru firmele fintech de clasă mondială

Deși Autoritatea pentru Servicii Financiare din Malta (MFSA) a anunțat în Iulie 2018 că încă lucrează la un cadru de reglementare pentru acordarea de licențe companiilor care se ocupă de crypto-monede, exchange-ul se simțea foarte confortabil cu managementul local.

În Februarie, MFSA a anunțat că rapoartele locale care susțin că Binance este un exchange cu sediul în Malta erau false afirmând că Binance nu este autorizată de MFSA să activeze în sectorul crypto și, prin urmare, nu este supusă supravegherii reglementare.

În Iulie a acestui an, MFSA a emis un nou avertisment subliniind că Binance nu are licență pentru a opera în Malta.

Exit mobile version