Binance și CEO-ul său, Changpeng „CZ” Zhao, se confruntă cu acțiuni reglementare în instanțele din Statele Unite

Binance se confruntă cu acțiunea reglementară din partea CFTC, IRS și SEC pentru încălcări comerciale și probleme de conformitate AML

Binance și CEO-ul său, Changpeng "CZ" Zhao, se confruntă cu acțiuni reglementare în instanțele din Statele Unite

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede după volumul de tranzacționare și CEO-ul său, Changpeng „CZ” Zhao, se confruntă cu probleme legale, deoarece Comisia de tranzacționare Futures (CFTC) din Statele Unite a depus un proces împotriva companiei pentru încălcări ale tranzacționării. Procesul a fost depus la Curtea de District a SUA pentru districtul de Nord din Illinois, potrivit Bloomberg.

Acuzațiile CFTC se concentrează asupra faptului că Binance nu a respectat obligațiile reglementare prin neînregistrarea corectă la regulatorul pentru derivate.

Exchange-ul de criptomonede se află sub supravegherea CFTC din 2021 și, în februarie, Binance a recunoscut probabilitatea de a se confrunta cu măsuri de reglementare în Statele Unite. De atunci, compania a lucrat activ cu autoritățile de reglementare pentru a încerca să rezolve problema.

Cu toate acestea, CFTC nu este singura agenție federală care examinează operațiunile Binance.

Serviciul de Impozite și Venituri (IRS) și procurorii federali au investigat conformitatea exchange-ului cu regulile de prevenire a spălării banilor (AML). Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) analizează, de asemenea, dacă Binance a permis traderilor americani accesul la valori mobiliare neînregistrate.

Deși Binance a lucrat îndeaproape cu autoritățile de reglementare pentru a soluționa preocupările, cele mai recente acțiuni legale ar putea forța compania să facă schimbări semnificative în operațiunile sale în SUA și nu numai.

Astăzi, CFTC a depus o plângere civilă neașteptată și dezamăgitoare, în ciuda colaborării noastre cooperante cu aceștia de peste doi ani. În urma unei analize inițiale, plângerea pare să conțină o prezentare incompletă a faptelor, iar noi nu suntem de acord cu caracterizarea multor probleme menționate în plângere.

Cu toate acestea, vom răspunde câtorva puncte cheie mai jos și vom continua să respectăm și să colaborăm cu reglementările și agențiile guvernamentale din întreaga lume. În plus, suntem angajați în a găsi soluții amiabile la toate problemele și credem în a face întotdeauna lucrurile corecte pentru utilizatorii noștri.

CZ a anunțat că CFTC a depus o plângere civilă în ciuda colaborării lor de peste doi ani și a susținut că plângerea pare să conțină o relatare incompletă a faptelor și că nu sunt de acord cu multe dintre problemele invocate în plângere.

Binance.com utilizează tehnologie avansată pentru conformitate și are un program KYC obligatoriu. Compania are politici stricte pentru cooperarea cu reglementatorii și agențiile de aplicare a legii și deține cel mai mare număr de licențe din lume.

CEO-ul a subliniat că Binance.com nu tranzacționează în scopul obținerii de profit și respectă politici interne stricte pentru a preveni orice comportament neetic din partea angajaților.

Exit mobile version