Binance Smart Chain stabilește un nou record în ceea ce privește tranzacțiile zilnice

De la lansarea sa în August 2020, platforma DeFi a înregistrat aproximativ 1,75 miliarde de tranzacții în total

Diego Ioppolo | AdobeStock

Datele analitice colectate de BscScan, un produs similar cu Etherscan, dezvăluie că Binance Smart Chain (BSC) a depășit marți 14,7 milioane de tranzacții pe blockchain.

Acesta reprezintă un nou record major pentru rețeaua financiară descentralizată, depășind maximul anterior de 13,1 milioane de tranzacții stabilit în 29 Iulie.

În plus, 276,446 de adrese noi au fost create marți, o creștere considerabilă față de cele 111,000 de adrese noi create în 29 Iulie. Echipa BSC a postat pe Twitter un anunț oficial pentru a comunica reușitele.

Felicitări întregii comunități BSC! Binance Smart Chain a stabilit un nou record de peste 14,7 milioane de tranzacții pe blockchain într-o singură zi – o țintă pe care niciun alt proiect blockchain nu a atins-o vreodată!

Pentru a înțelege contextul, rețeaua Ethereum a înregistrat marți 1,3 milioane de tranzacții și peste 130,000 de adrese noi adăugate, în timp ce rețeaua Bitcoin a procesat peste 300,000 de tranzacții și 740,000 de adrese noi adăugate.

Evoluția tranzacțiilor zilnice pe blockchainul Ethereum
Evoluția tranzacțiilor zilnice pe blockchainul Ethereum | EtherScan

Samy Karim, coordonatorul ecosistemului BSC, a făcut comparații între diferite rețele blockchain, comentând:

În ultimele două săptămâni, BSC a înregistrat în medie peste 10 milioane de tranzacții pe zi. În comparație cu alte blockchainuri, BSC este ecosistemul cu cel mai mare număr de tranzacții înregistrate vreodată și cu cele mai mici taxe posibile.

Evoluția tranzacțiilor zilnice pe rețeaua BSC | BscScan.com

Binance Smart Chain a fost lansat la sfârșitul lunii August 2020 ca o platformă launchpad pentru a promova dezvoltarea proiectelor start-up inovatoare și a aplicațiilor descentralizate compatibile cu blockchainul Ethereum. Până în prezent, platforma găzduiește peste 1,000 dApps.

Fondul de investiții Binance Smart Chain Accelerator Fund de $1 miliard

În 12 Octombrie, exchange-ul Binance a anunțat un fond de investiții de $1 miliard pentru susținerea ecosistemului Binance Smart Chain. Exchange-ul vrea să investească în segmente emergente a sectorului crypto ca: metaverse, gaming, realitate virtuală, inteligență artificială etc.

Gwendolyn Regina, managerul de investiții al BSC Accelerator Fund, a împărtășit câteva detalii despre fondul de finanțare:

Fondul de $1 miliard a început deja să stimuleze creșterea ecosistemului BSC. Vom sprijini peste 500 de proiecte construite pe BSC cu scopul de a introduce un miliard de oameni în lumea crypto.

BSC găzduiește 159 de protocoale, printre care și cunoscutul PancakeSwap. În prezent, PancakeSwap are o valoare totală blocată pe blockchain de $15 miliarde, care reprezintă cea mai mare parte a celor peste $34 miliarde ale BSC – potrivit datelor de la Defistation

Valoarea totală blocată pe BSC | BscScan
Exit mobile version