Binance susține că Gensler a oferit să fie un ,,consilier informal”

Echipa legală a Binance susține că implicarea lui Gensler în caz ridică întrebări cu privire la imparțialitatea sa

Binance susține că Gensler a oferit să fie un ,,consilier informal''

Într-o răsturnare surprinzătoare de situație în lupta legală în curs dintre platforma de tranzacționare a criptomonedelor Binance și Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC), avocații Binance au dezvăluit că președintele SEC, Gary Gensler, a oferit în trecut să fie un ,,consilier informal” pentru platformă.

Echipa juridică a Binance susține că această istorie dintre Gensler și Binance ridică preocupări cu privire la un posibil conflict de interese și cere retragerea lui Gensler din acest caz.

Conform unei scrisori prezentate de SEC într-o depunere la instanță, avocații Binance au declarat că în martie 2019, CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, și Gensler au avut o întâlnire la prânz în Japonia, în care au discutat despre tokenul BNB și planurile Binance de a deschide o platforma de tranzacționare crypto în Statele Unite.

Scrisoarea mai susține că Zhao a înțeles că Gensler este de acord să fie un consilier neoficial, o ofertă făcută aparent de însuși Gensler.

Echipa legală a Binance susține că implicarea lui Gensler în caz ridică întrebări cu privire la imparțialitatea sa și posibila sa calitate de martor la fapte materiale. Aceștia solicită clarificări din partea SEC cu privire la retragerea lui Gensler, care încă nu a fost confirmată până în acest moment.

Această revelație vine în contextul în care SEC a depus recent un proces împotriva Binance, acuzând încălcarea legilor federale privind valorile mobiliare.

Lupta legală s-a intensificat, SEC depunând și o cerere de ordonanță temporară de restricționare pentru a îngheța activele de pe Binance.US. Ambele părți sunt programate să apară în instanță pe 13 iunie în legătură cu această ordonanță.

Într-o altă dezvoltare, o instanță a ordonat SEC să răspundă la o petiție depusă de Coinbase, o altă platforma de tranzacționare de criptomonede, în ceea ce privește abordarea sa privind realizarea de reguli pentru industria crypto. Răspunsul se așteaptă să aducă lumină asupra poziției și abordării SEC în reglementarea criptomonedelor.

Exit mobile version