Binance.US renunță la achiziționarea Voyager Digital pentru 1,3 miliarde de dolari

Binance menționează mediul regulamentar incert din SUA ca fiind motivul pentru care achiziționarea Voyager Digital a eșuat

Binance.US renunță la achiziționarea Voyager Digital pentru 1,3 miliarde de dolari

Binance.US, divizia americană a exchange-ului global de criptomonede Binance, s-a retras dintr-un acord de 1,3 miliarde de dolari pentru a achiziționa Voyager Digital, un creditor crypto aflat în faliment.

Pe tot parcursul procesului de achiziție, Binance.US și-a propus să ofere asistență clienților Voyager în accesarea portofoliilor lor de criptomonede.

Cu toate acestea, într-un tweet postat marți, Binance a declarat că mediul de reglementare incert a creat un cadru de funcționare imprevizibil care afectează nu numai Binance.US, ci întreaga comunitate crypto din SUA.

Voyager Digital, care a depus cerere de protecție în stagiul falimentului din Capitolul 11, în luna iulie, și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu această decizie. Compania și-a asigurat clienții prin intermediul platformei Twitter că planul lor de faliment permite distribuția directă a banilor și criptomonedelor prin intermediul platformei Voyager, cunoscută sub numele de „opțiune de comutare”.

Un comitet care reprezintă creditorii Voyager a intervenit și el, exprimându-și dezamăgirea pe Twitter și dezvăluind că „investighează posibilele pretenții împotriva Binance.US”.

https://twitter.com/VoyagerUCC/status/1650923721559777288

Acordul de achiziție a întâmpinat mai multe obstacole înainte de a fi abandonat definitiv. În martie, Voyager a primit aprobarea instanței pentru a-și vinde activele și a-și transfera clienții către Binance.US, , în ciuda unei „obiecțiuni limitate” din ianuarie din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimburi din Statele Unite (SEC), care a susținut că acordul nu dispune de suficiente detalii referitoare la capacitatea Binance de a finaliza tranzacția.

În plus, Departamentul de Justiție din SUA (DOJ) și-a exprimat îngrijorările în martie, sugerând că acordul ar trebui pus în așteptare în timp ce se adresează obiecțiile juridice.

Decizia recentă a Binance.US de a se retrage din achiziție evidențiază provocările continue cu care se confruntă industria criptomonedelor în navigarea mediul de reglementare complex și incert din Statele Unite.

Exit mobile version