Binance valorează $300 miliarde – potrivit foștilor directori ai companiei

Deși compania este înregistrată legal în Insulele Cayman, Binance în prezent nu are sediu oficial în nicio țară

Binance valorează $300 miliarde - potrivit unor foști directori ai companiei

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Lipsa unui sediu fizic rezultă în mai puține reglementări ce îi pot afecta practicile de afaceri, chiar și așa, Binance ar putea valora de trei ori mai mult decât Coinbase dacă ar fi listată la bursă.

Potrivit unui raport de joi al Wall Street Journal, foștii directori ai companiei au estimat că Binance ar putea avea o valoare de până la $300 de miliarde dacă ar ajunge să fie tranzacționată public. Estimarea a fost făcută în baza volumului actual de tranzacționare și a taxelor de tranzacții percepute. Datele de la CoinMarketCap arată că Binance a avut un volum de tranzacționare de peste $ 72 de miliarde în ultimele 24 de ore, ceea ce îi clasează pe primul loc în lume între exchange-uri. Această evaluare estimată îi poziționează chiar înaintea principalului lor concurent din SUA, este vorba de Coinbase, care recent a fost listată la bursă cu o valoare estimată la $100 miliarde.

Dacă Binance ar decide să devină companie publică, nu este clar în ce țară asta s-ar întâmpla. Deși exchange-ul nu are un sediu oficial, holdingul său este înregistrat în Insulele Cayman, având mai multe conexiuni anterioare cu Japonia, China, Malta și Seychelles. CEO-ul companiei Changpeng Zhao, sau CZ, locuiește în Singapore, iar mulți dintre angajații Binance sunt răspândiți pe tot globul pământesc. La moment compania planifică să obțină statutul de prestator de servicii cu active digitale în Franța. Într-un interviu recent, acordat de către CEO-ul companiei publicației franceze LesEchos, acesta a spus că:

Ar fi corect din punct de vedere regional, dar și global să stabilim aici sediul general al companiei

Cu toate acestea, CZ a declarat în Septembrie că filiala Binance din America preconizează să lanseze o ofertă publică inițială în anul 2024, după ce a înregistrat profituri de $1 miliard în anul 2020. Un alt exchange popular de active digitale, Kraken, la fel planifică o listare publică în Statele Unite până la sfârșitul anului viitor, valoarea estimată a acestuia fiind de aproximativ $10 miliarde.

La moment Binance se confruntă cu diverse controale din partea autorităților de reglementare din mai multe state, printre care Statele Unite, Italia, Canada, Japonia, Thailanda și altele, acestea au emis chiar și avertismente investitorilor locali de a fi precauți atunci când folosesc exchange-ul. CEO-ul companiei a declarat în Iulie că dorește ca Binance „să fie licențiată pe întreg globul pământesc”, coordonându-se în totalitate cu autoritățile de reglementare pe măsură ce compania se va extinde.

Exit mobile version