Bitcoin crește la $44,000. Inflația Statelor Unite a ajuns la 7% în luna Decembrie

Indexul Consumer Price (CPI) al Statelor Unite arată că inflația a ajuns la 7% în luna Decembrie 2021, crescând cu 0,5% de la o lună la alta. Odată cu aceste știri, Bitcoin a tranzacționat pragul de $44,000

Mkarco | Adobe Stock

Ultimele date furnizate de Bureau of Labor Statistics din Statele Unite, arată că Indexul Consumer Price (CPI) a atins pragul de 7% în luna Decembrie 2021.

Bitcoin s-a aflat într-o etapă volatilă chiar și înaintea anunțului, având o fluctuație de $2,000, de la $41,000 la $43,000 pe parcursul zilei de marți. Odată cu publicarea datelor, prețul activului digital a continuat să crească, ajungând astăzi să fie tranzacționat peste $44,000.

Înaintea anunțului, sfera crypto twitter a fost dominată de speculații și păreri. Conform unui sondaj realizat de @coinbureau, 53% dintre cei care au votat s-au așteptat ca CPI-ul să depășească estimarea de 7% a inflației.

Lyn Alden, specialistul macroeconomic, și-a exprimat părerea în 11 Ianuarie, cu privire la aceste numere:

Datele CPI ale lunii Decembrie sunt publicate mâine și au o șansă decentă să atingă pragul de 7% de la un an la altul

Până inflația lunară nu accelerează din zona curentă, cel mai probabil valoarea de la un an la altul va realiza un maxim în Q1 2022

Graficul inflației, furnizat de Rezerva Federală, care prezintă evoluția ultimilor 10 ani, este într-adevăr revelator. De la începutul pandemiei, care a fost hașurată cu gri, nivelurile inflației au retras masiv, înainte de o creștere uluitoare la 7%.

Bitcoin crește la $44,000. Inflația Statelor Unite a ajuns la 7% în luna Decembrie
Inflația, în ultimii 10 ani | Rezerva Federală

Rata inflației a devenit sursa primordială a îngrijorării pentru investitorii din țările dezvoltate ale lumii, dar îndeosebi pentru Statele Unite. 7% reprezintă cea mai mare rată a inflației din ultimii 40 de ani.

Piața bursieră tradițională, inclusiv S&P 500, a beneficiat de o creștere de 1% în urma afișării acestor date, în timp ce BTCUSD s-a apreciat cu peste 3%.

Exit mobile version