Bitcoin aproape de maximul din ultimele 10 luni, datorită datelor CPI

Deși au fost emise avertismente cu privire la posibila volatilitate a pieței, prețul BTC a crescut ca urmare a datelor CPI pentru luna martie

Bitcoin a fost la un pas de a stabili un nou ATH în 2023, deoarece datele privind inflația din SUA, mai bune decât așteptările, au alimentat optimismul investitorilor.

Bitcoin aproape de maximul din ultimele 10 luni, datorită datelor CPI
Graficul de 1 minut BTC/USD (Bitstamp) | TradingView

Prețul BTC/USD a crescut pe Bitstamp înainte de deschiderea Wall Street, după publicarea datelor despre indicele prețurilor de consum (CPI) din martie.

Deși creșterea anuală a fost cu 0,2% sub așteptări, a fost suficientă pentru a inspira sentimente pozitive în rândul participanților de pe piață.

Datele arată că indicele CPI s-a majorat cu 5,0% în ultimele 12 luni până în martie, având cea mai mică creştere din mai 2021.

Cu toate acestea, observatorii pieței au avertizat cu privire la potențialul de volatilitate în urma publicării datelor CPI, iar unii au prezis mișcări semnificative care ar putea declanșa lichidări pe platformele de tranzacționare.

În ciuda acestor îngrijorări, susținătorii Bitcoin rămân încrezători în tendința pe termen lung a criptomonedei.

Traderul și analistul popular Rekt Capital a remarcat că BTC/USD continuă să se bazeze pe închiderea sa impresionantă din 11 aprilie, care l-a dus peste o linie de trend de rezistență majoră.

Odată cu creșterea BTC, indexul bursier american a crescut și el după publicarea CPI, Nasdaq având o creștere de 1.1% și S&P 500 de 0,9%.

Prețul aurului a crescut, de asemenea, cu 1,1%, la 2.042 de dolari pe uncie. În schimb, randamentele obligațiunilor și dolarul american au scăzut, cu randamentul Trezoreriei SUA pe 10 ani scăzând cu 5 puncte de bază la 3,38%, iar indicele dolarului american a scăzut cu 0,6%.

Așteptările pieței cu privire la majorarea ratelor de dobândă s-au modificat doar modest în ciuda îmbunătățirii datelor CPI, existând o șansă de 65% ca majorarea să aibă loc la următoarea întâlnire a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) în următoarele trei săptămâni, față de 75% înainte de publicare.

Unii analiști cred că Rezerva Federală ar putea încheia seria de majorări ale ratelor de dobândă în curând, posibil încă din cadrul întâlnirii sale din 2-3 mai.

Exit mobile version