Bitcoin a atins un nou record. Ce urmează?

Bitcoin a mai spart un nou record deasupra pragului psihologic de 50.000 de dolari și nu dă semne că s-ar opri

Piața criptomonedelor: continentul și scandalul bitcoin nou record

Alesia Kozik / Pexels.com

După ce ieri, Bitcoin a spart recordul de 50.000 de dolari, astăzi, la primele ore ale dimineții, principala monedă din piața criptomonedelor a mai atins o nouă cotă maximă, ajungând la 51.700 de dolari.

Rețelele de socializare sun plie de mesaje optimiste, prin care se transmite și se fac estimări că Bitcoin va ajunge undeva la 65.000 de dolari.

Cu toate acestea sunt și voci, ceva mai rezervate, care se așteaptă ca moneda dominantă să sufere o corecție agresivă, după ce în 2017 atinsese o cotă de 20.000 de dolari, ca mai apoi să scadă cu 80% din valoare, în 2020, de la 20.000 de dolari până sub 5.000 de dolari.

Dar, după acea cădere, după cum se poate observa și astăzi, moneda a crescut de mai bine de 10 ori.

Între timp, capitalizarea Bitcoin a ajuns la 960 de miliarde de dolari, cu doar 3% mai puțin de un trilion de dolari. Chiar și așa, valul pe care se află acum moneda vitruală este datorat, în ultima vreme, anunțului pe care Tesla l-a facut, acum o săptămâna, când a relevat că, în luna ianuarie, compania a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Mai mult, cel mai mare constructor de mașini electrice din SUA a mai anunțat că vrea să mai cumpere Bitcoin și chiar să implementeze un sistem de plată pentru mașinile sale prin care principala criptomonedă să fie acceptată.

Se așteaptă o nouă corecție a Bitcoin

Multi investitori mari încă nu sunt atât de entuziasmați cu privire la investițiile în criptomoneda dominantă pe termen lung, cel puțin nu la aceste cote. Aceștia se așteaptă la o corecție severă, iar după aceea vor să investească în Bitcoin.

Principalul element care-i pune pe gânduri pe investitorii pe termen lung este volatilitatea extrem de ridicată a criptomonedei.

Ca o comparație, în trei luni, aurul a inregistrat o volatilitate de 16%, în timp ce la criptomoneda este de aproape cinci ori mai mare, aceasta ajungând la 78%.

Valoarea Bitcoinilor aflați în circulație a crescut de la 200 de miliarde cât cuantificau în septembrie 2020, până la peste 900 de miliarde de dolari.

Bitcoin a „furat” iar din valoarea monedelor alternative

Asemeni mișcării produse la începutul săptămânii, Bitcoin iar a furat momentul monedelor alternative din piață, pentru că acestea au avut de suferit. Toate, mai puțin Polkadot. În timp ce principala monedă creștea și spargea record după record, Ethereum, Litecoin și restul criptomonedelor din top 10, au avut de suferit.

Dar această cădere nu a durat decât câteva ore, pentru că, acum, toate criptomonedele au început iar să crească.

Companiile nu prea se înghesuie să investească în criptomonede

Doar 5% dintre companiile chestionate într-un studiu realizat de Gartner au afirmat că sunt interesate de investiții în Bitcoin pe parcursul anului 2021, în timp ce alte 11% au afirmat că ar fi dispuse să facă această mișcare de abia din 2024.

Cei 77 de respondenți, aici fiind inclusi și 50 de CFO și alți directori executivi, au demonstrat mentalități total diferite cu privire la investițiile în monede virtuale.

84% dintre cei care au fost intervievați au spus că au rețineri legate de riscurile financiare care vin odată cu volatilitatea extrem de ridicată a monedei virtuale.

De asemenea, aceștia vor să aștepte să vadă cum vor decurge lucrurile înainte de a lua o decizie în acest sens.

Mai mult de 70% au spus că așteaptă să vadă ce face concurența lor cu privire la investițiile în Bitcoin și de abia atunci vor decide si ei ce este de făcut.

Sondajul a fost făcut după ce, Tesla a anunțat că și-a plasat 8% din rezerva de cash, sau 1,5 miliarde de dolari, în Bitcoin. Mai mult, și o companie subsidiară a JP Morgan Stanley a anunțat că este dornică să investească sume importante în criptomonede.

Exit mobile version