Bitcoin a tras în jos toate monedele alternative în goana după un nou ATH

Bitcoin și-a făcut din nou simțită prezența în piața criptomonedelor când a încercat să atingă un nou ATH

Rusia bitcoin

David McBee / Pexels.com

În goana după o nouă cotă record, Bitcoin a tras în jos toate monedele virtuale făcându-le să piardă aproape tot ce au câștigat în ultima săptămână, în unele cazuri.

Principala criptomonedă a încercat o spargere a nivelului de 50.000 de dolari, însă nu a reușit acest lucru. Cu toate acestea, eforturile nu au rămas fără consecințe pentru restul monedelor alternative.

Piața criptomonedelor alternative s-a prăbusit, azi noapte între orele 2.00 și 3.00 (ora României), în timp ce principala monedă încerca să atingă un nou record deasupra cotei de 49.000 de dolari.

În general, s-a remarcat că atunci când Bitcoin crește și restul criptomonedelor câștigă în valoare, dar nu și de data aceasta.

Ce s-a întâmplat azi-noapte

Spre deosebire de alte dăți când criptomoneda dominantă trăgea după ea toate monedele principale din piață, aseară, tentativa de a depăși un nou record a atras din piață un volum important de lichiditate, astfel că, în timp ce Bitcoin creștea, restul monedelor virtuale scădeau.

Acest lucru s-a văzut foarte bine și la Ethereum care este pe val, de cele mai multe ori, când Bitcoin crește. Nu și de data aceasta. A doua monedă din piața, s-a prăbușit de la nivelul de 1.800 de dolari până la 1.675 de dolari.

La ora redactării acestui material, Ethereum se tranzacționa undeva la 1.750 de dolari, semn că, după cădere, a început să-și revină la niveluri mai apropiate de ce cu care ne-a obișnuit în această săptămână.

Pentru a sparge nivelul de rezistență 50.000 de dolari al Bitcoin, traderii au avut nevoie de capital, iar acesta nu putea fi luat decât cu ajutorul monedelor alternative. Cu această presiune pusă prin vânzarea lor, toate criptomonedele au scăzut.

Cum acesta este un nivel important pentru cea mai valoroasă valută digitală, nici analiștii financiari din piață nu știu cât timp va lua până să fie depășit și, mai important, cu ce resurse financiare va fi făcut. De asemenea, nu se știe nici ce efect va avea asupra criptomonedelor.

Dacă acest nivel înainte de 50.000 de stabilizează, asta înseamnă că efectul asupra criptomonedelor va fi unul benefic, în schimb, dacă Bitcoin începe să scadă în fața acestui nivel, efectul asupra monedelor digitale va fi unul sporit.

Bitcoin s-a retras la 47.000 de dolari

După această tentativă de depășire a pragului psihologic de 50.000 de dolari, ajungând doar la 49.714 dolari, ceea ce reprezintă, în sine, un nou record al tuturor timpurilor, Bitcoin s-a retras spre o cotă de 47.000 de dolari.

Și deși este foarte puțin probabil, unii specialiști în criptomonede estimează că, până la finele lunii, Bitcoin ar putea ajunge la 80.000 de dolari.

Susținere tot mai mare pentru Bitcoin

Counterpoint Global, o subsidiară a gigantului de pe Wall Street, Morgan Stanley, este interesată să investească în Bitcoin după ce a anunțat că vrea să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari din partea clienților săi.

Compania valorează peste 150 de miliarde de dolari, iar orientarea către criptomonede nu mai reprezintă nicidecum o noutate, avand în vedere că tot mai multe instituții văd monedele digitale ca fiind viitorul financiar de care lumea are nevoie.

Dar, pentru a investi în criptomonede, CG are nevoie de aprobarea arbitrilor din piața de capital și de cea a Morgan Stanley.

De asemenea, și cea mai veche bancă din SUA, BNY Mellon, a anunțat că lansează un serviciu de custodie a criptomonedelor pentru clienții săi.

Toate aceste vești vin, după ce, zilele trecute, Elon Musk a anunțat că Tesla a cumpărat, în luna ianuarie, Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, lucru care a ridicat din nou piața monedelor virtuale la noi cote.

Dacă ținem cont și de restul predicțiilor care au fost înaintate anul acesta, până la finele lui 2021, Bitcoin ar putea ajunge și la 300.000 de dolari. Dar chiar și așa, cele mai conservatoare predicții vorbesc despre o cotă de 80.000 de dolari pentru moneda dominantă.

 

Exit mobile version