Al 19 milion Bitcoin a fost minat, dificultatea rețelei atinge un nou maxim istoric

Tocmai când minerii Bitcoin au extras al 19-lea milion BTC, dificultatea rețelei a atins un maxim istoric de 28,587 trilioane.

AdobeStock

Al 19-lea milion Bitcoin a fost minat, vineri, într-un moment în care dificultatea a atins cel mai mare nivel istoric. În prezent, există 19 milioane de BTC în circulație și doar 2 milioane de BTC încă de minat până în aproximativ anul 2140.

Al 19-lea milion Bitcoin a intrat în circulație în blocul 730.002, minat de SBI Crypto. Compania a câștigat 6,32 BTC, aproximativ 293.000, din taxe de tranzacție și recompense de bloc.

BTC în circulație
BTC în circulație | blockchain.com

Au mai rămas doar 2 milioane de BTC de minat în următorii 118 ani. În cei 13 ani de la înființarea rețelei, minerii au extras 19 milioane de BTC. Ultimul BTC este de așteptat să fie minat în anul 2140, potrivit lui Vlad Costea, fondatorul Bitcoin Takeover.

Al 18.500.000-lea BTC a fost minat în septembrie 2020, iar rata actuală de emitere este de 6,25 Bitcoin per bloc. Următorul „halving”, în care rata de emisie va fi redusă la jumătate, este programat pentru 2024.

„Deficitul de Bitcoin este proeminent, având în vedere cât de devreme este lumea pe drumul spre adoptarea criptomonedei, a declarat Alex Gladstein, director de strategie la Fundația pentru Drepturile Omului.

El Salvador, singura țară de până acum care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, a emis acum „obligațiuni Vulcano” susținute de BTC pentru a strânge fonduri. Cu toate acestea, alte câteva țări, inclusiv Brazilia, au dat semne promițătoare de adoptare a Bitcoin în 2021.

Cu mai puțin de 10% din BTC rămas de minat, cei mai agresivi cumpărători – precum Luna Foundation Guard a lui Do Kwon – se vor confrunta cu o luptă dificilă.

Dificultatea rețelei Bitcoin atinge cel mai mare nivel istoric

Tocmai când minerii Bitcoin au extras cel de-al 19-lea milion BTC, dificultatea de minare a atins un maxim istoric de 28,587 trilioane.

BT : dificultatea rețelei | blockchain.com

Dificultatea rețelei Bitcoin este legată de puterea de calcul necesară pentru minarea blocurilor BTC, care în prezent necesită o rată de hash estimată de 196,1 exahash pe secundă (EH/s), conform datelor de la Blockchain.com.

BTC: Rata de hash | blockchain.con

Rata de hash a rețelei a rămas la niveluri foarte ridicate pe tot parcursul anului 2022, atingând maximul istoric actual de 248,11 EH/s în 13 februarie.

O rată de hash mai mare asigură o mai mare rezistență împotriva atacurilor „duble-cheltuieli”, adică capacitatea unui individ de a anula tranzacțiile BTC pe blockchain.

În 4 aprilie, cu aproximativ o lună înainte de a atinge maximul istoric, dificultatea rețelei BTC a înregistrat o ușoară scădere, de la 27,96 trilioane la 27,55 trilioane și, în cele din urmă, a scăzut la 27,45 trilioane până în 30 martie. Până atunci, dificultatea rețelei a crescut constant din iulie 2021.

Cu doar 2 milioane de BTC rămași pentru minat și tot mai mulți mineri în întreaga lume, se așteaptă ca rețeaua să devină mai puternică.

Exit mobile version