Bitcoin: America domină rata de hash după interdicția Chinei

În prezent, Statele Unite este țara responsabilă pentru mai bine de o treime din puterea totală de calcul a rețelei Bitcoin, pe măsură ce Kazahstan și Rusia sunt alți doi jucători cu o importanță deosebită

Feydzhet Shabanov | Adobe Stock

În urma interdicțiilor impuse de China asupra sectorului minier, Statele Unite este națiunea care a devenit liderul emergent din punct de vedere al ratei totale de hash.

Conform Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), minerii de Bitcoin din Statele Unite ale Americii constituie 35,4% din distribuția la nivel global a ratei de hash.

Bitcoin: America domină rata de hash după interdicția Chinei
Bitcoin: răspândirea ratei de hash pe glob | cbeci.org

De asemenea, datele furnizate de CBECI situează Kazahstan și Rusia pe următoarele două locuri, cu 18,1% și respectiv 11,23%. Aceste țări au beneficiat de o creștere impresionantă a cotei de piață, datorită interdicției pe care China a impus-o asupra sectorului minier, în luna Mai.

În perioada curentă, CBECI raportează faptul că pe teritoriul Chinei – rata de hash a ajuns la 0%. Totuși, este posibil ca operațiuni miniere să aibă loc în continuare, în ciuda interdicției impuse de stat.

Faptul că Statele Unite este țara cu cea mai mare cotă a ratei de hash – confirmă teoria experților care spuneau că va exista o migrare a minerilor din est – în lumea vestică, pricinuită de Beijing.

Bitcoin: cota de piață a rețelei de hash, deținută de fiecare țară, în ultimii 2 ani | cbeci.org

Totodată: mulțumită represiunilor din China, centrele nord-americane de minare și-au putut extinde operațiunile de exploatare a crypto-monedelor, pentru un preț foarte redus – datorită aparaturii hardware care căuta un nou scop.

Sucursale americane de mining, precum Argo Blockchain, Riot Blockchain sau Marathon – au cumpărat riguri de minat în cantități enorme, de la producători chinezești ca Bitmain sau MicroBT.

La începutul lunii Octombrie, Riot Blockchain a anunțat faptul că și-a triplat capacitatea de minare pe parcursul anului 2021 – perioadă în care a exploatat aproape 2,500 de monede BTC.

State precum Texas sau Ohio sunt următoarele ținte care să găzduiască mega centre de minat Bitcoin, care vor crește capacitatea de producție și mai mult – menținând SUA pe poziția dominantă.

BIT Mining, o altă firmă americană, a semnat recent o asociere cu Viking Data Centers, pentru a construi o facilitate de minat Bitcoin de 85 de megawați în Ohio.

Extinderea sferei miniere din Statele Unite a determinat mai multe companii să se listeze pe piața bursieră pentru a strânge capital.

Exit mobile version