Bitcoin: Analiștii observă similitudini cu situația din Martie 2020, urmează creșteri?

Analiștii financiari au observat asemănări dintre situația pieței crypto din martie 2020, când Bitcoin a scăzut 45%, cu mișcările pieței din această lună

adobestock | Travis

Mai mulți analiști crypto au observat unele asemănări izbitoare între recesiunea recentă și cea cauzată de spaima începerii pandemiei din martie 2020.

Întrebarea reală este dacă acesta este începutul unei recesiuni mai mari sau va avea loc un raliu brusc precum cel observat în 2020, care să conducă la o continuare a bull market-ului din piața crypto și cea de acțiuni.

Renumitul podcaster Anthony „Pomp” Pompliano, un susținător convins al blockchain-ului, a scris miercuri pe Twitter că, începând cu 1 martie 2020, când un bitcoin avea prețul de aproximativ 8.545 de dolari, „moneda a crescut cu 340%.”

Începând cu 1 martie 2020, când Bitcoin avea prețul de aproximativ 8.545 de dolari, moneda a crescut cu peste 340% | coinmarketcap
Începând cu 1 martie 2020 – când Bitcoin avea prețul de aproximativ 8.545 de dolari, moneda a crescut cu peste 340% | coinmarketcap

Printre cei care speră să schimbe lucrurile se numără Raoul Pal, CEO al firmei de investiții Real Vision, care crede că piața Bitcoin a pictat un model care împărtășește caracteristicile prăbușirii din martie 2020.

Vineri, într-un episod de pe website-ul său, Raoul Pal a explicat că, odată cu scăderea prețului de săptămâna trecută, Bitcoin ar fi „căzut direct” în partea de jos a curbei care se formează – în una care va duce în cele din urmă la o altă creștere a prețului.

„Acesta este exact tipul de model pe care l-am avut în martie 2020”, a explicat Raoul Pal.

Pe 12 martie 2020, investitorii au vândut în panică multe active, inclusiv Bitcoin, de teamă că piața va fi afectată de pandemia COVID-19 și de problemele economice globale. În acea zi, Bitcoin a scăzut cu 45% de la 7.935 USD la 5.142 USD, potrivit Coinmarketcap.

Scăderea actuală a piețelor tradiționale a condus la o pierdere de 7,6 trilioane de dolari din capitalizarea bursieră a Nasdaq, unde sunt tranzacționate companiile tehnologice – mai mult chiar decât bula dot-com și vânzările din martie 2020.

Indicele Crypto Fear and Greed a scăzut marți la 8, care este cel mai scăzut nivel din martie 2020.

Media mobilă pe 50 de zile a investițiilor financiare, imobiliare și tehnologice este aproape de nivelurile de supravânzare covârșitoare observate cu puțin peste doi ani în urmă. În martie 2020, respectiv, acele niveluri au fost 0, 0 și 1, comparativ cu 2, 3 și 4 până acum în mai, pe baza datelor de la Fidelity Investments. 

Într-un tweet de miercuri, directorul Macro global al Fidelity, Jurrien Timmer, a numit martie 2020 „una dintre cele mai supravândute configurații din istoria pieței”.

„Acțiunile Tesla se tranzacționează cu o reducere de 20%, cea mai mare față de prețul meu țintă, din martie 2020. Iar în următoarele 12 luni, $TSLA a crescut cu 660%”, a susținut directorul fondului de investiții The Future Fund, Gary Black.

Indicele S&P 500 prezintă, de asemenea, asemănări, deoarece a înregistrat un minim pe 52 de săptămâni de 3.930 pe 12 mai, pentru a reveni la 4.088 până la închiderea pieței marți. Strategul șef de piață pentru firma de cercetare financiară LPL Research a anunțat într-un tweet de miercuri că ultima dată când indicele a făcut asta a fost în martie 2020.

Înainte ca investitorii să devină prea entuziasmați, condițiile pieței sunt acum foarte diferite, cu inflația enormă și cu ratele dobânzilor în creștere. Atunci guvernele au reacționat cu pachete de sprijin fără precedent pentru a crește prețurile. Reuters a raportat sâmbătă că revenirea puternică a pieței în 2020 a fost alimentată de așa-numitul „stimul fără precedent al Fed”.

Analistul Rekt Capital a postat marți pe Twitter că Bitcoin „intră într-o perioadă de oportunități extraordinare” pe baza unei analize a canalului Log, despre care spune că seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în martie 2020. Cu toate acestea, nu este clar dacă „încă am ajuns în partea de jos”.

În momentul scrierii, Bitcoin a crescut cu 1,1% în ultimele 24 de ore, tranzacționându-se la 30.545 de dolari în momentul scrierii.

Exit mobile version