Bitcoin aproape de $65,000, după scăderea sub $60,000, pe fondul atacului Israel-Iran

Bitcoin a scăzut sub nivelul important de 60.000 de dolari, recuperându-se însă rapid, după atacului Israelului asupra Iranului.

Bitcoin aproape de $65,000, după o scădere sub $60,000, pe fondul atacului Israel-Iran | Google

Puncte cheie

Prețul Btcoin a fost afectat de știrile despre cel mai recent atac al Israelului asupra Iranului, coborând sub 60.000 dolari, înainte de o revenire rapidă.

Israelul a lansat o lovitură de răzbunare împotriva Iranului în această dimineață, potrivit rapoartelor ABC News. Bloomberg a confirmat, de asemenea, prin intermediul a doi oficiali americani, atacul asupra țintelor din vestul Iranului.

Prețul Bitcoin a scăzut cu peste 5%, sub nivelurile importante de 60.000 dolari în sesiunea din Asia, după cum a menționat Reuters, dar apoi activul digital a revenit rapid peste 64.000 dolari. În momentul scrierii acestui articol, BTC se tranzacționează peste 64.000 dolari, în creștere cu aproximativ 5% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Pretul Bitcoin
Pretul Bitcoin

Bitcoin se pregătește pentru evenimentul de halving care are loc astăzi.

Piața trece cu vederea atacul, concentrată pe halving

Lansările de rachete din Israel urmează atacului Iranului care a avut loc sâmbăta trecută, când țara a trimis peste 300 de drone și rachete către țintele Israelului. Toate cu excepția unora, au fost interceptate de Israel și de aliați, inclusiv de SUA, potrivit oficialilor.

Prețul Bitcoin a fost ușor afectat în weekendul trecut, determinând o scădere a prețului urmată de o recuperare rapidă.

Acum, se pare că piața trece cu vederea atacul Israel-Iran, Bitcoin depășind rapid pragul de 64.000 de dolari, cu câteva ore înainte de evenimentul de halving programat pentru azi.

Halvingul Bitcoin este așteptat să fie unul de tipul „sell the news” și, cel mai probabil, prețul s-a adaptat deja în funcție de acest eveniment, conform lui Semir Gabeljic, director de formare a capitalului la Pythagoras Investments.

Acesta a mai spus că toate retragerile recente, inclusiv aceasta, sunt în linie cu corecțiile istorice dinaintea halvingurilor, subliniind că singura diferență acum este incertitudinea peisajului macroeconomic viitor. El consideră că acest lucru va crea doar o volatilitate mai mare a prețurilor.

După cum s-a raportat zilele trecute, BlackRock se numără printre entitățile financiare care au o viziune optimistă asupra Bitcoin, în special datorită cererii puternice și succesului ETF-urilor Bitcoin.

Anunțul din Hong Kong privind aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum a adus, de asemenea, optimism pe piață la începutul acestei săptămâni.

Ne aflăm la aproximativ 15 ore înainte de halving, iar piața se așteaptă la o volatilitate ridicată.

Exit mobile version