Bitcoin ar putea ajunge la 1 milion de dolari, în următorii 10 ani

Bitcoin are un viitor strălucitor și valoros, în condițiile în care va reuși să ia locul aurului drept investiție de siguranță în vremuri tulburi

Bitcoin, BTCUSD

Foto: André François McKenzie / Unsplash.com

Bitcoin ar putea ajunge la 1 milion de dolari, aceasta fiind una dintre cele mai optimiste previziuni care s-a făcut vreodată cu privire la principala criptomonedă din lume. Cu toate acestea, nu vine ca o surpriză faptul că tot mai mulți antreprenori privesc cu atât de mult entuziasm viitorul monedei dominante, mai ales, având în vedere, evoluția ei fulminantă din primele două luni ale anului curent.

După ce s-a preconizat că Bitcoin va ajunge la 80.000 de dolari până la finele verii, apoi că va ajunge la 300.000 – 400.000 de dolari, până la sfârșitul anului, au apărut și estimări care erau de-a dreptul conservatoare. Acestea spuneau că cea mai scumpă criptomonedă va ajunge la la 100.000 de dolari până la finele anului.

Acum este rândul lui Jesse Powell, CEO-ul platformei de cripto-schimb Kraken, să facă estimarea mai sus numită. Deși este considerată ca fiind una de-a dreptul ridicolă, liderul platformei are și argumente când spune că Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari în următorii 10 ani.

Potrivit lui Powell, aurul nu mai este activul de salvare pentru investitori, mai ales că, acum, tinerii sunt cei care au prins gustul banilor. Cei tineri, mai familiarizați cu tehnologia, înțeleg ceva mai bine Bitcoin și merg către acestă monedă ca fiind investiție de siguranță. Tinerii sunt cei care aleg să își pună acum banii economisiți în Bitcoin, schimbând astfel monedele naționale pe criptomonede.

De asemenea, și investitorul de succes Mark Cuban este de părere că aurul este un activ deja depășit, cel puțin după noile standarde ale tradingului.

Cumpărăm planete cu Bitcoin

În interviul pe care Powell l-a acordat Bloomberg, milionarul afirmă că, dacă acest lucru se va întâmpla accentuat, atunci valoarea activului s-ar putea ridica „la infinit”. Totodată, prin această mișcare spre criptomonede, monedele naționale sau banii emiși de guvern își vor pierde din puterea de cumpărare.

„Oamenii văd Bitcoin cum depășește aurul ca activ de siguranță. Deci, cred că 1 milion de dolari ca țintă de preț în 10 ani este destul de rezonabil. Vom ajunge să-l comparăm cu ceea ce cumpărăm, gen planete sau sisteme solare”, a spus Powell.

Și dacă vi se pare că estimarea CEO-ului de la Kraken este una neverosimilă, e bine să știți că, poate cea mai ridicolă previziune nu-i aparține lui, ci lui Hal Finney, unul dintre investitorii în Bitcoin de la începuturile monedei virtuale, care spunea, în urmă cu 10 ani, că moneda va ajunge să valoreze 10 milioane de dolari pe unitate.

Bitcoin, 1 milion de dolari? Ușor de prezis…

Potrivit altor analiști financiari, este foarte ușor să prezici că Bitcoin va ajunge să valoreze 1 milion de dolari, mai ales în condițiile în care îi dai și o plajă de timp destul de îndelungată. Toate aceste previziuni se bazează pe succesul pe care moneda l-a înregistrat în ultimele două luni, dar mai ales pe creșterea fulminantă din ultimul an, perioadă de timp în care a crescut de peste 10 ori, de la cel mai ieftin punct până la cel mai scump.

Cu toate acestea, atingerea țintei numite anterior ține foarte mult și de bunăvoința guvernelor de a adopta tehnologia blockchain, dar și a băncilor centrale, care în momentul de față nu se văd în adoptând vreo astfel de strategie viitorul apropiat.

Și dacă ne uităm și la cum s-a mișcat prețul atunci când companii precum MicroStrategy sau Tesla au făcut anunțuri legate de achiziția de Bitcoin, atunci ne putem duce cu gândul că prețul de 1 milion poate fi atins atunci când instituțiile centrale financiare vor da semnalul de adoptare a criptomonedelor.

Până una alta, zilele acestea, principala criptomonedă din piață se zbate să treacă, din nou, de pragul de rezistență de 50.000 de dolari, după ce, a căzut de la un vârf de 58.000 de dolari în urma declarațiilor făcute de Elon Musk potrivit cărora toate criptomonedele au prețurile cam umflate.

Exit mobile version