Bitcoin: Bărbații verifică prețul mult mai des decât femeile, conform ultimelor studii

Un nou studiu pune accent pe importanța crypto-educației pentru femei, deoarece lipsa de cunoștințe duce la excludere în industria crypto

Marta Sher | AdobeStoock

Genul este asociat atât cu factori psihologici, cât și cu factori demografici atunci când este vorba de investiții în Bitcoin și Altcoins – a arătat o nouă cercetare academică.

Un nou studiu examinează modul în care bărbații și femeile diferă în mai multe aspecte ale tranzacționării în crypto, dezvăluind că 60% dintre femei au cunoștințe foarte limitate sau nu au cunoștințe despre activele digitale – un element critic care afectează investițiile. În comparație cu femeile, bărbații au un nivel mediu spre ridicat de înțelegere a crypto-monedelor.

Nivelul de cunoștință despre crypto-monede
Nivelul de cunoștință despre crypto-monede| JBEF

O mai bună cunoaștere generală duce la asumarea a mai multor riscuri, deoarece bărbații investesc mai des decât femeile. Factorii cheie din spatele tendinței femeilor de a încerca diferite instrumente de investiții reprezintă veniturile mai mici și un nivel mai scăzut de cunoștințe despre industria crypto.

Bitcoin: Factorii care afectează decizia de investiții | JBEF

Studiul, acceptat în 24 Decembrie de Journal of Business, Economics and Finance , susține că genul este un factor care afectează deciziile de investiții financiare ale indivizilor. Cercetătorii Çağla Gül Şenkardeş şi Ozan Akadur au discutat despre datele obținute printr-un sondaj asistat de computer, realizat în Turcia, cu scopul de a dezvălui diferențele comportamentale și psihologice legate de gen în crypto.

Şenkardeş a lucrat ca cercetător academic interdisciplinar, cu accent pe tehnologie și gen. Fiind o participantă activă în ecosistemul crypto de peste cinci ani, ea a studiat excluderea femeilor din industria crypto cu observații personale și date specifice colectate pentru cercetare. Comentând studiul, ea a declarat:

Cultura dominată de bărbați construită în industria crypto devine vizibilă atât în factorii demografici, cât și în cei psihologici, care afectează deciziile de investiții financiare

Şenkardeş a împărtășit și observațiile sale personale, conform cărora femeile au un nivel mai scăzut de înțelegere a industriei crypto, ceea ce, printre alte cauze, duce la o scădere a ratei investițiilor.

Totuși, există o speranță. Șenkardeș a remarcat că există platforme de activiști pe tot globul, care urmăresc creșterea participării femeilor în industria crypto, atât ca traderi, cât și ca dezvoltatori.

Industria crypto are potențialul de a împuternici femeile și de a le oferi mai mult control asupra finanțelor lor, iar barierele tradiționale dintre femei și libertatea financiară au început deja să se prăbușească.

Exit mobile version