Bitcoin: BBVA oferă clienților elvețieni custodia și tranzacționarea BTC

Myst | Adobe Stock

Filiala elvețiană a băncii spaniole BBVA – va începe în curând să ofere clienților privați posibilitatea de a tranzacționa Bitcoin – fără a oferi servicii de consiliere cu privire la tranzacțiile criptografice.

Potrivit unui comunicat de presă pe care l-au emis astăzi, BBVA Elveția le va oferi clienților privați care sunt interesați de tranzacționarea crypto-monedelor – posibilitatea de a face acest lucru din 21 Iunie.

Inițial, tranzacționarea crypto-monedelor va include un singur activ digital: Bitcoin; însă banca a anunțat că plănuiește să extindă această ofertă și cu alte active digitale. Cu toate acestea, BBVA spune că biroul de tranzacționare al crypto-monedelor nu va oferi niciun serviciu de consiliere pentru investițiile în această clasă de active.

În același anunț – BBVA Elveția a dezvăluit că noul serviciu de tranzacționare Bitcoin va face parte din catalogul de investiții al activelor băncii pentru clienții privați. Astfel, clienții băncii vor putea vedea performanța Bitcoin, alături de întregul portofoliu de investiții.

Bitcoin: BBVA oferă clienților elvețieni custodia și tranzacționarea BTC
markoaliaksandr | Adobe Stock

Elveția – un lider european în adopția Bitcoin?

Integrarea acestei noi facilități – va simplifica semnificativ procesul în ceea ce privește extrasul de cont și plătirea taxelor pentru câștig, printre altele. BBVA Elveția a mai adăugat faptul că clienții vor fi capabili să convertească Bitcoin în monede tradiționale – pentru a putea preveni pierderile cauzate de volatilitate.

Alfonso Gómez, șeful executiv al BBVA Elveția, a spus că această mișcare reprezintă o combinație între servicii bancare de calitate și inovații în spațiul activelor digitale:

Cu această ofertă inovatoare, BBVA se poziționează ca o instituție de referință atunci când vine vorba de adoptarea tehnologiei blockchain

La începutul acestui an, în luna Februarie, o altă bancă elvețiană a anunțat adopția crypto-monedelor pe care plănuia să o facă. Bordier & Cie SCmA, o instituție financiară veche de 170 de ani, a colaborat cu Sygnum pentru a oferi clienților tranzacționarea de Bitcoin, Ethereum și Bitcoin Cash, printre alte active digitale.

Exit mobile version