Bitcoin – Capitalizare de 1 Trilion de Dolari

Bitcoin Capitalizare de 1 Trilion

Sergey Nivens | Adobe Stock

Prețul crypto-monedei a atins astăzi un nou maxim istoric la $57,550 – potrivit Bitstamp. Acesta s-a apreciat cu 2,5% pe parcursul zilei curente, atingând o capitalizare totală de 1,07 trilioane de dolari – un număr lung de 13 cifre.

Bitcoin s-a apreciat cu 80 de procente numai pe parcursul acestui an. Chiar dacă alte active au avut o performanță mai bună decât crypto-moneda principală, Bull Market-ul nu pare să dea semne de oboseală: BTCUSD a crescut cu $4,500 doari în ultimele 24 de ore.

Sigur că există excese speculative; Ca în orice Bull Market – a declarat Mike McGlone, strateg al comodităților și mărfurilor din partea Bloomberg.

Valul continuă să crească până când Bitcoin devine un activ digital global – a mai adăugat McGlone într-un email pentru CoinDesk.

Capitalizarea de un trilion de dolari vine în urma unei luni în care jucătorii instituționali și corporațiile mari și-au expus capitalul la risc.

Achiziții fără precedent din partea unor firme de renume precum Tesla – care a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari – sau MicroStrategy – care a anunțat ieri că a pregătit o nouă rezervă de 1 miliard de dolari ca să cumpere Bitcoin – propulsează prețul la maxime istorice în fiecare zi.

Știrile pozitive pentru Bitcoin vin și din partea adopției la scară largă: 

Creșterea actuală a prețului BTC a fost declanșată de Tesla la începutul lunii. Producătorul de automobile electrice a anunțat că schimbă 1,5 miliarde de dolari americani din trezoreria firmei pentru a cumpăra și păstra Bitcoin. Anunțul făcut de gigantul american a declanșat un joc de „Cine-i următorul care cumpără Bitcoin?”.

Împreună cu BTC a crescut și Ethereum, a doua crypto-monedă din punct de vedere al capitalizării totale. Aceasta a depășit recent pragul de $2000.

Exit mobile version