Bitcoin Cash, criptomoneda care înoată contra curentului

Bitcoin Cash începuse promițător valul de creștere pe care au mers toate criptomonedele, dar l-a terminat foarte prost

Bitcoinul aflat în circulație bitcoin cash

Foto: Alesia Kozik / Pexels.com

Bitcoin Cash este criptomoneda care pare că merge în sens invers față de restul monedelor virtuale de pe piață, având în vedere că în timp ce majoritatea acestora își revin, ea se depreciază în continuare.

În ultima săptămână, Bitcoin Cash a pierdut cam un sfert din valoare, după ce ajunsese la o cotație de 714 dolari. Zilele acestea, se tranzacționează undeva la 540 de dolari. Criptomoneda nu este în cea mai bună formă a sa, mai ales după ce a pierdut 25,88% din valoare în numai câteva zile.

Zona de rezistență a criptomonedei este, potrivit analiștilor financiari, undeva între 558 si 605 dolari. Dar, în condițiile în care vânzările agresive ale acestei monede continuă atunci Bitcoin Cash s-ar putea vedea într-o zonă de susținere apropiată de 420 de dolari.

Bitcoin Cash, la nici 20% din valoarea sa maximală

Și în timp ce principalele monede virtuale au atins noi cote record, Bitcoin Cash nu este nici pe departe aproape de vârful pe care l-a înregistrat în toata istoria sa, mai precis în 2017, când a trecut de 3.700 de dolari per unitate.

Corecția prin care trece această valută virtuală a încurajat tot mai mulți investitori să renunțe la ea, mai ales după problemele pe care le-a înregistrat pe piețele internaționale.

La prețul care pare în continuă scădere se adaugă și faptul că tot mai mulți investitori vor să își lichideze pozițiile pe Bitcoin Cash a cărei capitalizare a scăzut sub 10 miliarde de dolari.

Dar chiar și așa, moneda rămâne în top 10 criptomonede, după capitalizare, iar în ritmul acesta s-ar putea să nu mai reziste prea mult printre ele, în condițiile în care Stellar este la mai puțin de un miliard de dolari capitalizare distanță.

De unde i se trage devalorizarea

Pe 19 februarie, Bitcoin Cash a cunoscut ultima sa zi de tranzacționare pe trend ascendent în tandem cu restul criptomonedelor. De la acel moment, a luat-o în jos, iar unul dintre motive pare să fie faptul că a fost delistată de pe platforma de tranzacționare OKCoin, alături de Bitcoin SV.

CEO-ul acestei platforme, Hong Fang, spune că a luat decizia de delistare a celor două monede pentru că a simțit nevoia să-și protejeze investitorii și clienții împotriva unui război de dezinformare care se învârte în jurul celor două criptomonede.

„Când a apărut știrea conform căreia Craig Wright – infamul autoproclamat creator Bitcoin și susținător al BSV – întreprinde acțiuni pentru a aplica cereri privind drepturile de autor asupra cărții albe Bitcoin, ne-am trezit confruntându-ne cu o dilemă foarte incomodă”, a postat Fang.

CEO-ul platformei crede că Bitcoin este un „open software”, iar genul acesta de afirmații pot cauza probleme grave clienților platformei, mai ales că Wright este puternic susținut si de alți investitori de profil din comunitățile celor două criptomonede.

„Vedem ambii factori ca fiind foarte distructivi pentru Bitcoin – temelia industriei noastre. Înainte de a avea o modalitate mai bună de a separa BSV de atacul Wright asupra comunității open-source și de a diferenția aceste două protocoale derivate de Bitcoin-ul original de pe platforma noastră, ne simțim mai confortabil cu eliminarea lor”, a conchis Fang.

OKCoin tranzacționează zilnic 50 de milioane de dolari, Bitcoin reprezentând 70% din volumul respectiv. Înainte de anunț, BSV a reprezentat doar 30.000 de dolari în volum și iar Bitcoin Cash doar 150.000 de dolari, potrivit Coingecko.com.

Creșterea anuală a Bitcoin Cash a fost de 70% atunci când a atins pragul de 714 dolari. Și deși pare o creștere destul de consistentă, nu se compară, nici pe departe cu alte monede alternative din top 10, unele dintre acestea crescând și de 7-8 ori, în ultima lună.

Bitcoin, spre exemplu, a crescut de la bine de 10 ori în ultimul an, iar Ethereum mai bine de 3 ori, în decurs de 12 luni.

 

Exit mobile version