Bitcoin a crescut între 7% și 36% în prima săptămână a lunii Ianuarie – în fiecare an, din 2018

Unii analiști se așteaptă la lucruri mărețe din partea BTC-ului, la scurt timp după ce vânzarea din partea traderilor instituționali s-a liniștit, iar capitalul poate fi alocat din nou în piață

Bitcoin a crescut între 7% și 36% în prima săptămână a lunii Ianuarie - în fiecare an, din 2018

Visual Generation | Adobe Stock

Câțiva analiști ai sferei crypto evidențiază potențialul ca prima săptămână a anului să închidă într-un teritoriu verde, aflat pe profit. Economistul și traderul Alex Kruger numește performanța aceasta efectul primei săptămâni a anului.

Kruger a indicat într-un mesaj postat pe twitter faptul că timp de patru ani la rând, Bitcoin s-a bucurat de o creștere în prima săptămână a lunii Ianuarie, cuprinsă între 7% și 36%, din 2018 până în 2021.

În 2021, prețul BTCUSD s-a apreciat de la $28,650 până la $41,400 în prima săptămână a lunii Ianuarie.

Când a fost întrebat ce s-a întâmplat în anii precedenți, Kruger a răspuns:

Sincer să fiu, doar 2020 și 2021 contează, e vorba de piețe diferite, deci folosiți aceste informații cum doriți

Perspectiva sa optimistă față de începutul lunii Ianuarie vine de la așteptările sale față de fonduri, care vor face investiții colosale în piață. Același sentiment îl are și Raoul Pal, CEO al Real Vision. Într-un interviu acordat echipei Stakeborg, Pal a spus că este de părere că vânzările din cadrul pieței Bitcoin vor lua sfârșit în curând, și că luna Ianuarie va avea un început în forță, pe măsură ce capitalul instituțional este reinvestit în piață.

Nigel Green, CEO-ul deVere Group, este de părere că Decembrie s-a conturat în cele din urmă în cea mai grea lună pentru Bitcoin din Mai 2021, din cauza a ceea ce el numește vânzători care renunță din panică la activele lor digitale, în favoarea cumpărătorilor cu bani.

Poziția sa față de crypto-moneda principală a sferei este bullish pe termen lung. Green este de părere că Bitcoin poate să-i protejeze pe investitori de inflația globală și că monedele digitale descentralizate, care trec ușor peste graniță – reprezintă viitorul.

🐻 Însă nu toată lumea este bullish față de crypto-monede în 2022.

Carol Alexander, profesoară la Sussex University, a transmis într-un interviu CNBC că BTC ar putea să scadă până la $10,000 în 2022. Trebuie menționat însă că doamna Alexander este sceptică față de Bitcoin și nu crede că are vreo valoare fundamentală. Mai mult decât atât, dânsa este de părere că prețul activului digital și-a atins deja maximul acestui ciclu.

O perspectivă mult mai informată a oferit Todd Lowenstein, din partea Union Bank. În opinia sa, condițiile climatice precum pachetele de stimulus oferite de guvernul american pentru combaterea virusului respirator și dobânzile foarte mici – au contribuit la creșterea activelor, însă factorii aceștia vor lua în curând sfârșit. Schimbarea va avea un impact negativ asupra BTC-ului și asupra piețelor tradiționale în 2022.

Condițiile economice favorabile se apropie de sfârșit, iar lichiditatea se retrage – factori care vor afecta disproporționat clasele de active speculative, printre care și crypto-monedele – a spus Lowenstein

Exit mobile version