Bitcoin crește pe fondul hype-ului ETF-urilor spot, ar putea adăuga 1 trilion de dolari pieței

Bitcoin se tranzacționează la un maxim de două luni, deoarece investitorii anticipează aprobarea unui ETF spot Bitcoin în SUA

Bitcoin (BTC) a crescut până la un maxim de două luni de 28,817 dolari mai devreme astăzi, pe un optimism reînnoit că un ETF Bitcoin spot ar putea fi aprobat în SUA în lunile următoare.

BTC/USD
BTC/USD

Ultimul val de creștere vine în contextul în care mai multe instituții financiare majore, inclusiv Fidelity, Ark Invest și Invesco, și-au modificat depunerile pentru ETF-ul Bitcoin spot la Comisia pentru Securități și Schimburi (SEC).

Aceste amendamente sugerează că SEC este în comunicare cu furnizorii potențiali de ETF și consideră activ cererile lor.

Unii analiști cred că aprobarea unui ETF Bitcoin spot ar putea adăuga cel puțin 1 trilion de dolari la capitalizarea totală a pieței crypto.

Acest lucru se datorează faptului că ETF-urile spot ar oferi investitorilor o cale reglementată și ușoară de a obține expunere în Bitcoin, ceea ce ar putea atrage intrări semnificative din partea investitorilor instituționali.

În plus față de aprobarea potențială a unui ETF Bitcoin spot, Bitcoin este, de asemenea, stimulat de volumele crescânde și sentimentul bullish dintre comercianți. Unii analiști prevăd acum că Bitcoin ar putea atinge 29,400 de dolari în zilele următoare.

ETF-ul Bitcoin spot ar putea împinge prețul Bitcoin la 73,000 dolari

Conform unui raport recent realizat de firma de analiză a datelor CryptoQuant, aprobarea unui ETF Bitcoin spot ar putea impulsiona prețul Bitcoin între 50,000 și 73,000 de dolari.

Aceasta se bazează pe presupunerea că emitenții de ETF-uri ar pune 1% din Activele lor Sub Management (AUM) în aceste ETF-uri, ceea ce ar reprezenta aproape o treime din capitalizarea actuală a pieței Bitcoin.

CryptoQuant notează, de asemenea, că, istoric, în timpul bull market-urilor anterioare, capitalizarea pieței Bitcoin a crescut de 3-5 ori mai mult decât capitalizarea realizată.

Aceasta sugerează că, pentru fiecare dolar nou intrând pe piața Bitcoin, capitalizarea pieței ar putea crește cu 3-5 dolari.

Sentimentul bullish menține urșii la distanță

Acțiunea recentă de preț bullish în Bitcoin a menținut, de asemenea, ursii la distanță. Conform lui Markus Thielen, șeful cercetării și strategiei la Matrixport,

„Nimeni nu va îndrăzni să vândă BTC acum pentru viitorul previzibil. Chiar dacă vestea de la Cointelegraph era falsă, BTC poate continua să crească în anticiparea aprobării.” Conform lui Markus Thielen, șeful cercetării și strategiei la Matrixport.

Exit mobile version