Bitcoin a crescut peste $49,000 pe măsură ce Facebook, Instagram și WhatsApp au căzut

În timpul celei mai ample întreruperi ale comunicațiilor online din istorie, mulți utilizatori Twitter au susținut necesitatea creării unei rețele sociale descentralizate pe blockchain

Wachiwit | Adobe Stock

Principalele rețele sociale Facebook, Instagram și Whatsapp au încetat să funcționeze luni, 4 Octombrie. Între timp, prețul Bitcoin și a altor crypto-monede a crescut.

Creșterea prețului Bitcoin, influențat de Facebook?

Conform datelor, prețul Bitcoin a depășit pragul de $50,000, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 5% în mai puțin de 24 ore. Prețul Ethereum a urcat, de asemenea, cu 3,5% depășind prețul de $3,400.

Volatilitatea bruscă a prețurilor pe piața crypto a apărut, atunci când întreaga familie de aplicații de socializare ale Facebook au căzut luni, 4 Octombrie. Rețelele nu au funcționat timp de aproximativ șase ore, începând de la 18:30 și până după miezul nopții de luni spre marți.

Reprezentanții companiei americane au anunțat într-o postare pe Twitter că lucrează asupra problemei, pentru ca lucrurile să revină la normal.

Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice impediment

Mulți utilizatori Twitter folosesc deja incidentul pentru a evidenția nevoia unei rețele sociale descentralizată, bazată pe tehnologia blockchain.

Allen Farrington, care scrie în mod regulat despre Bitcoin și crypto-monede pe blogul său, a spus:

Dacă ar construi Facebook pe un blockchain, nu ar cădea niciodată

Bitcoin a atins o altă etapă importantă astăzi. A depășit Facebook în ceea ce privește capitalizarea pieței. În timp ce Facebook a scăzut la o evaluare de $919 miliarde, Bitcoin a ajuns la o capitalizare de piață de $944 miliarde.

Capitalizarea pieței Bitcoin vs Capitalizarea pieței Facebook
Capitalizarea pieței Bitcoin vs Capitalizarea pieței Facebook | 8marketcap.com

Facebook mai pierde și la capitolul reputație, la care deja este în suferință. Frances Haugen, un fost manager, a reclamat public faptul că Facebook nu a acționat în timp util, pentru a limita diseminarea conținutului de ură, violență și dezinformare, iar directorii Facebook au încercat să ascundă dovezile în acest sens.

Twitter lucrează deja la propria inițiativă de a descentraliza rețelele sociale. CEO-ul Jack Dorsey a anunțat pentru prima dată în Decembrie 2019 că va finanța o mică echipă formată din până la cinci arhitecți open source. Ingineri și designeri care ar opera independent de companie pentru a crea un nou standard pentru social media. La acea vreme, Dorsey a spus că obiectivul descentralizării este de a evita conținutul care stârnește controverse și indignare, în folosul conversațiilor sănătoase și informative.

Exit mobile version