Bitcoin: Lightning Network în continuă creștere, atinge noi niveluri maxime

Numărul de noduri Lightning Network pe blockchain-ul Bitcoin a crescut cu 160% în ultimele 12 luni, în timp ce numărul de canale cu 170% din Ianuarie

Wladimir1804 | Adobe Stock

Lightning Network este un protocol de plată Layer-2, care permite tranzacții mai rapide. A fost propus ca o soluție la problema scalabilității a blockchain-ului Bitcoin.

Numărul de noduri pentru cea mai importantă soluție, Layer-2 pentru Bitcoin, Lightning Network (LN), în urma unei creșteri în adaptări a crescut la un nivel record,.

Ce semnifică această creștere pentru Bitcoin?

Potrivit raportului Week-on-chain, publicat de provider-ul de analize Glassnode din 27 Septembrie, numărul de noduri Lightning Network a crescut cu 160% în luna Septembrie, atingând un nivel record de 15,600 noduri. La sfârșitul lunii august, doar 6000 de noduri Lightning Network erau active.

Numărul de canale sau conexiuni între diferite noduri de pe Lightning Network a atins de asemena 73,000 de conexiuni, ceea ce reprezintă o medie de 4,6 canale pe nod. Bitcoinvisuals raportează în prezent o medie de 9,3 canale pe nod: acesta este aproximativ dublu față de numărul de canale active în perioada 2019-2020, cea mai mare parte a acestei creșteri având loc din Mai 2021.

Nodurile deschise pe blockchain-ul Bitcoin
Nodurile deschise pe blockchain-ul Bitcoin în perioada 22 Ianuarie 2018 – 20 Septembrie 2021 | Bitcoinvisuals.com

Potrivit Glassnode, capacitatea totală a rețelei Lightning a cunoscut o creștere explozivă în acest an. Parametrul se referă la cantitatea totală de Bitcoin, care poate fi transferată utilizând Lightning Network.

Capacitatea rețelei este în prezent la un nivel record de 2,904 Bitcoin ($123 de milioane). Această cifră marchează o creștere a capacității de 170% din Ianuarie și, cu aproximativ 22% sau 514 BTC adăugate la rețea numai în Septembrie.

Capacitatea medie a canalului sau cantitatea de BTC trimisă, este în prezent de 0,04 BTC (aproximativ $1670). Ceea ce reprezintă un alt nivel record pentru rețea. Aceasta reprezintă o creștere cu 43% față de media de 0,028 BTC înregistrată atât în 2019, cât și în 2020.

Lightning Network a fost recent protagonist în mass-media datorită integrării funcției de plată pe rețeaua de socializare Twitter, pe lângă lansarea la nivel național în El Salvador.

Lightning Network a fost propusă de doi cercetători, Thaddeus Dryja și Joseph Poon, în 2015, ca o modalitate de a scoate tranzacțiile off-chain, pentru a crește randamentul rețelei și a reduce costurile.

Exit mobile version