Bitcoin depăşeşte $70,000 după scăderea indusă de inflaţia din SUA

Bitcoin a reușit să recupereze nivelul important de $70.000, după ce prețul a scăzut sub $68.000 în urma datelor legate de inflaţie publicate ieri.

Bitcoin depăşeşte $70,000 după scăderea indusă de creşterea inflaţiei în SUA | Google

Puncte cheie

Prețul Bitcoin a reușit să recupereze astăzi pragul de 70.000 de dolari, după o scădere bruscă sub 68.000 de dolari înregistrată ieri, odată cu publicarea datelor CPI.

Indicele prețurilor de consum (CPI) din martie a fost publicat ieri. Prețul consumatorilor a crescut cu 3,5% față de anul precedent, iar rezultatul a fost mai mare decât se aștepta. Economiștii chestionați de Dow Jones se așteptau la o creștere de 0,3% și la un nivel de 3,4% comparativ cu anul precedent.

Raportul a declanșat de asemenea o scădere a prețului Bitcoin, care nu a reușit să se mențină peste nivelul de 69.000 de dolari.

În momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează pe plus, prețul fiind puțin peste 71.000 de dolari, cu o creștere de 3% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Înaintea publicării rezultatelor CPI, pe platforma X aveau loc speculații privind evoluția prețului Bitcoin.

Conform informațiilor provenite de la sursa de tranzacționare Material Indicators, scenariul obișnuit în situațiile în care datele CPI sunt mai ridicate decât estimările este acela în care investitorii mari (în termeni Bitcoin – „whales”) cumpără agresiv în timpul scăderii prețului, profitând de vidul de lichiditate pe care tocmai l-au creat, pentru o creștere relativ rapidă ulterioară.

Acum, se pare că Bitcoin a reușit să recupereze pierderile și continuă să se tranzacționeze peste pragul de 70.000 de dolari.

8 zile până la halvingul Bitcoin

Mai sunt 8 zile până la halvingul Bitcoin, eveniment programat pentru 20 aprilie.

Acest halving se așteaptă să fie diferit de cele anterioare, în special datorită interesului ridicat pe care l-au atras ETF-urile Bitcoin.

Într-un interviu recent acordat Bloomberg, directorul executiv al Marathon Digital Holdings Inc., Fred Thiel, a declarat că avântul prețului Bitcoin dinaintea halvingului este parțial reflectat deja în preț.

De asemenea, acesta a subliniat că aprobarea ETF-urilor Bitcoin a atras capital pe piața crypto și a generat un tip de apreciere pe care am vedea-o în mod normal la trei-șase luni după evenimentul de halving.

Exit mobile version