Bitcoin depășește capitalizarea de piață a francului elvețian

După ce Bitcoin a stabilit un All Time High față de dolarul american la $67,000, capitalizarea activului digital a depășit capitalizarea de piață a francului elvețian

mehaniq41 | AdobeStock

Potrivit datelor de la Fiatmarketcap, capitalizarea Bitcoin a atins suma de $1,263 trilioane. Atunci când a stabilit un nou maxim istoric de $67,000, activul a depășit capitalizarea de piață de $1,158 trilioane a francului elvețian.

Bitcoin tocmai a depășit francul elvețian după capitalizarea de piață și este acum a 13-a cea mai valoroasă monedă mondială

Creșterea prețului Bitcoin a venit într-un moment în care ETF-urile legate de contracte futures, au fost aprobate pentru a debuta pe bursele majore din Statele Unite. ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy a început să tranzacționeze pe NYSE în 19 Octombrie.

În plus, cererile depuse recent de către managerii de active Valkyrie și VanEck către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC),  sugerează că acțiuni similare de ETF-uri ar putea apărea curând pe bursele de valori. Organismul de reglementare nu a aprobat încă nicio cerere pentru ETF-urile futures de la Invesco. Global X și Galaxy Digital așteaptă, de asemenea, aprobarea SEC pentru a debuta pe bursa de valori.

Ce urmează pentru Bitcoin?

Capitalizarea de piață a Bitcoin a depășit deja valoarea totală a multor altor monede fiat. În Februarie, a depășit capitalizarea rublei rusești, după ce producătorul auto Tesla a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare totală de $1,5 miliarde, sugerând că clienții săi vor avea capacitatea de a-și achita produsele folosind Bitcoin. Realul brazilian, cu o capitalizare de piață de peste $1,5 trilioane, ar fi următoarea monedă care ar putea fi depășită de Bitcoin.

Capitalizarea de piață a valutelor fiat în comparație cu Bitcoin
Capitalizarea de piață a monedelor fiat în comparație cu Bitcoin | fiatmarketcap

Deși prețul Ethereum a crescut peste $4,000, Bitcoin rămâne activul digital cu cea mai mare capitalizare de piață. La momentul redactării, sunt în circulație 18,849,193 BTC.

Exit mobile version