Bitcoin: Dificultatea stabilește un nou All Time High, chiar dacă prețul fluctuează descendent

Datele colectate de BTC.com estimează că rețeaua va continua să crească din ce în ce mai puternică mulțumită dificultății de minare, care a atins recent valoarea de 26,7 Trilioane

Hanna Aibetova | Adobe Stock

Protocolul Bitcoin a înregistrat un nou ATH din punct de vedere al dificultății de minare, la 26,7 trilioane și o medie de 190,7 exahași pe secundă (EH/s) – semnalând astfel susținerea comunității, în pofida faptului că prețul se află într-un episod bearish.

Dificultatea rețelei Bitcoin este determinată de puterea computațională pe care se bazează și care este corelată dificultății de confirmare a tranzacțiilor și minării de noi monede BTC. După cum a evidențiat și Blockchain.com, dificultatea rețelei a avut parte de un regres între lunile Mai și Iulie 2021, din cauza interdicției impusă de China asupra activelor digitale.

Bitcoin: Dificultatea stabilește un nou All Time High, chiar dacă prețul fluctuează descendent
Dificultatea rețelei Bitcoin | Blockchain.com

Pe măsură ce minerii au migrat de pe teritoriul Chinei și au continuat operațiunile în jurisdicția altor țări, dificultatea rețelei a avut parte de o revenire incredibilă din August 2021 până în prezent. Drept rezultat, în 23 Ianuarie, rețeaua a înregistrat un nou record absolut la 26,7 trilioane.

Datele furnizate de BTC.com estimează că rețeaua va continua să crească din ce în ce mai puternică, îndeosebi în următoarele 12 zile. Pe parcursul ultimei săptămâni, F2Pool a contribuit cel mai mult la rata de hash, prin confirmarea a 88 de block-uri, urmat de Poolin, cu 76 de block-uri. Până la data editării acestui articol, costul mediu al unei tranzacții este de aproximativ $1,5, taxă care și-a atins valoarea maximă în Aprilie 2021, la $62.

Bitcoin: Data următoarei ajustări a dificultății | BTC.com

În ciuda presiunii pe care federalii o impun asupra crypto-monedelor prin politici monetare mai conservative, Mike McGlone, strateg al mărfurilor de schimb pentru Bloomberg, sugerează faptul că Bitcoin are șanse să iasă la suprafață dacă investitorii îi recunosc valoarea pe care o poartă ca activ digital.

McGlone este de părere că Bitcoin are o poziție unică pentru a putea performa mai bine într-un climat în care reducerea stimulilor economici este considerată o mișcare negativă pentru activele care posedă risc:

Crypto-monedele sunt cele mai riscante și speculative. Dacă activele riscante scad, atunci asta îi ajută pe federali în lupta lor împotriva inflației. În cazul în care devine un activ de rezervă pe întreg globul, atunci Bitcoin ar putea fi beneficiarul primar al acestui scenariu

Exit mobile version