Bitcoin: o echipă de fotbal din Olanda plătește jucătorii în BTC

Bitcoin: o echipă de fotbal din Olanda plătește jucătorii în BTC

thaninee | Adobe Stock

AZ Alkmaar, o echipă profesionistă de fotbal din liga principală a Țărilor de Jos, a anunțat că urmează să devină primul club de fotbal din țară care să plătească salariile jucătorilor în Bitcoin.

Într-o declarație postată joi, 1 Iulie, pe siteul web oficial al echipei – aceasta a anunțat parteneriatul cu Bitcoin Meester, un broker și exchange olandez de active digitale. Parteneriatul dintre exchange și echipa care sezonul trecut a ieșit pe locul 3 în ligă – se va întinde până la finalul sezonului din 2024.

Conform anunțului făcut de oficialii echipei, cele două părți s-au înțeles să finalizeze contractele și sponsorizarea – integral în Bitcoin. Clubul olandez de fotbal și-a declarat intenția de a păstra în bilanț aceste monede.

Salariile sportivilor -plătite în Bitcoin

În același anunț, AZ Alkmaar a precizat că va începe să își plătească jucătorii în Bitcoin (desigur, cei care doresc). Astfel, clubul olandez devine unul dintre echipele sportive care au adoptat această metodă alternativă de plată pentru sportivii profesioniști. 

Michael Koster, directorul comercial al AZ Alkmaar, a spus că Bitcoin și crypto-monedele în general – sunt foarte atractive pentru jucătorii clubului. Astfel a luat naștere inițiativa de a adopta o clasă nouă de active ca metodă de plată salarială.

Piața crypto-monedelor se află în plină expansiune, mulțumită creșterii exponențiale a numărului de utilizatori din ultimii ani – au fost cuvintele lui Koster, directorul comercial al clubului

Michael Koster a adăugat faptul că entitățile care nu sunt obișnuite cu plățile în crypto-monede – au nevoie de îndrumarea unor participanți la piață cu experiență – cum este exchangeul olandez Bitcoin Meester, una dintre puținele companii din sfera crypto cu licență aprobată de Banca Centrală a Olandei.

Pe de altă parte, reglementările criptografice sunt un subiect major de discuție în cadrul autorităților de reglementare din Olanda. Unul dintre oficialii acestor organisme guvernamentale a cerut de curând o interdicție completă față de Bitcoin.

Exit mobile version