Bitcoin este într-o bulă speculativă, avertizează Bank of America

O bulă speculativă nu ar fi ceva neașteptat pentru Bitcoin, având în vedere că aceasta este preconizată de ceva vreme

Bulă speculativă Noi reguli predicție pe bitcoin moneda bitcoin

Sursa foto: Mohamed Hassan / Pixabay.com

O bulă speculativă este visul urât al tuturor celor care visează ca Bitcoin să ajungă în august la 100.000 de dolari, așa cum era prevăzut în cea mai optimistă estimare a traderilor. Cu toate acestea, Bank of America vine și spune că o bulă speculativă a Bitcoin este ceea se ce întâmplă acum, potrivit unui sondaj pe care instituția l-a realizat.

Sondajul realizat în aprilie, adică zilele acestea, relevă faptul că trei din patru manageri de fonduri se tem că Bitcoin este o bulă speculativă.

În mod surprinzător, numai 16% dintre acestia spun că, de fapt, nu există așa ceva, în timp ce 10% sunt indeciși cu privire la evoluția monedei dominante.

La ora redactării acestui material, Bitcoin se tranzacționa la cumpărare cu 64.610 dolari și la vânzare cu 64.125 de dolari. Detaliile sondajului sunt încă incomplete. Cu toate acestea, Bank of America este cunoscută ca o instituție care nu este pro-criptomonede, mai ales pro-Bitcoin.

Pe de altă parte, aproximativ 7% dintre administratorii fondurilor chestionați consideră că piața de acțiuni din SUA este, de asemenea, într-o bulă, în ciuda cifrelor interesante din S&P 500.

Într-un raport recent care dezvăluie cât de mult este nevoie pentru a muta prețul Bitcoin cu 1%, analiștii băncii au numit Bitcoin un mijloc de plată „impracticabil”.

Bank of America a publicat, de asemenea, alte rapoarte care „faultează” criptomoneda dominantă, afirmând despre aceasta că este un simplu instrument de speculație.

Spre exemplu, în ianuarie, Michael Hartnett, strategul principal pe investiții al Bank of America, a numit Bitcoin „mama tuturor bulelor” după ce moneda a trecut de 40.000 de dolari pentru prima dată.

Dar, în ciuda temerilor afișat de Bank of America, Bitcoin a continuat să crească. Astăzi, activul digital a stabilit un nou maxim istoric la peste 64.500 de dolari.

Bulă speculativă pe Bitcoin: Semne rele anul are

Un analist cripto a observat faptul că acțiunea recentă a prețurilor în Bitcoin seamănă cu o schemă de distribuție creată de regretatul tehnician de piață Richard Demille Wyckoff, potrivit NewsBTC.com.

Teoriile lui Wyckoff sunt utilizate, în mod regulat, în întreaga lume financiară  chiar și astăzi.

Dar, în cazul nostru, potrivit teoriei lui Wyckoff, piața ar trebui privită ca fiind controlată de cineva numit „omul compozit”. Acest misterios „investitor-balenă” trece pe piață prin patru faze distincte: acumularea, creșterea prețului, distribuția și scăderea prețului.

Se spune că piețele circulă într-un astfel de mod, iar Wyckoff a dezvoltat mai multe scheme pentru fiecare fază în parte.

Supunerea unei astfel de scheme peste acțiunea recentă a prețului Bitcoin nu este un semn excelent pentru investitorii din prezent. Înrăutățind lucrurile, raliul a fost puternic in ultimul an, cu foarte puține corecții, tehnicile sunt supraîncălzite și un semnal de top rar a apărut pentru prima dată din 2017.

Dacă analistul are dreptate și distribuția este motivul pentru care raliul s-a întrerupt la 60.000 de dolari, ceea ce ar putea urma va fi o fază de reducere a valorii care va șterge o parte din majorarea în ultimul an.

De-a lungul anilor 2019 și 2020, Bitcoin a fost în modul de acumulare completă – o fază în care investitorii acumulau Bitcoin pregătindu-se pentru creșterea de piață din viitor.

Cei care au făcut-o au fost în cele din urmă au acumulat profituri masive, având în vedere că prețul Bitcoin a crescut de la sub 4.000 dolari la 64.500 dolari și este încă în creștere.

Prețul de descoperire al Bitcoin

Sentimentul pieței din jurul Bitcoin și Ethereum este copleșitor pe partea ascendentă, dar sentimentul, pe termen scurt, rămâne unul amestecat. În sensul că, analiștii folosesc termenul „preț de descoperire” atunci când prețul unui activ atinge un nou nivel istoric.

Prețul Bitcoin a intrat sub incidența acestei formulări de „preț de descoperire”, ieri, când a depășit cotația de 62.000 de dolari.

Iar, istoria ne-a învățat că atunci când un activ intră în faza de preț de descoperire două lucruri se pot întâmpla: fie devine supra-achiziționat și urmează o corecție severă, fie manifestă un impuls puternic și își continuă traiectoria ascendentă.

Exit mobile version