Bitcoin este pregătit să înregistreze cel mai bun trimestru din ultimii doi ani

Bitcoin înregistrează o creștere bruscă în ciuda a 1,5K BTC short-uri lichidate

Bitcoin este pregătit să înregistreze cel mai bun trimestru din ultimii doi ani

Pe 29 martie, Bitcoin (BTC) a înregistrat o creștere semnificativă, după ce un clasic short squeeze, care a lichidat aproximativ 1.500 BTC din poziții short, a dus piața la maxime nemaivăzute de cinci zile, ștergând pierderile cauzate de vestea că Binance, este vizată de autoritățile de reglementare din Statele Unite.

BTC/USD a atins valoarea de 28.159 dolari pe Bitstamp, în timp ce un număr de poziții short au fost „eliminate” pentru a rupe rezistența și a permite revenirea la niveluri mai mari.

Lichidările totale ale pozițiilor short BTC pe 29 martie s-au ridicat la aproape 20 de milioane de dolari potrivit resursei de analiză Coinglass.

Resursa de monitorizare Material Indicators a observat și alte modificări ale registrului de comenzi spot de la Binance, indicând faptul că traderii se pregăteau pentru posibile oportunități de cumpărare în cazul în care prețul scădea din nou.

BTC crește cu 72% în Q1 2023

BTC a crescut cu aproape 72% până la valoarea de 28.500 de dolari în acest an, fiind pregătit să înregistreze cel mai bun trimestru din ultimii doi ani. Această creștere a ridicat capitalizarea de piață a BTC la 542 de miliarde de dolari.

Revenirea Bitcoin a fost alimentată de speculații potrivit cărora băncile centrale, în special Rezerva Federală a Statelor Unite, vor renunța la creșterile agresive ale ratelor ca răspuns la semnalele de recesiune.

Această înclinație a câștigat avânt după ce trei bănci americane au falimentat, iar Fed a lansat programe de finanțare de urgență pentru a stabiliza sectorul bancar.

Bilanțul Fed a crescut recent cu 300 de miliarde de dolari, anulând luni de strângere cantitativă. Acum traderii anticipează că Fed va începe un ciclu de relaxare în iunie cu o reducere a ratei dobânzii cu 25 de puncte de bază, conform Fed Funds Futures.

Martin Leinweber, strategist de produse digitale la MarketVector Indexes, a declarat că „dintre toate activele de risc, Bitcoin se evidențiază ca fiind cel mai sensibil la fluctuațiile de lichiditate”, iar așteptările privind noi măsuri de relaxare din partea băncilor centrale, în special a Rezervei Federale, sunt forța motrice din spatele creșterii recente a BTC.

David Foley, partenerul de conducere la Bitcoin Opportunity Fund, consideră că activele cu atractivitate monetară, precum BTC și aurul, beneficiază de injectările de lichiditate.

„Cu Fed, care a întors brusc strategia, fiind nevoit să aducă unele fonduri de urgență în sistem pentru a proteja sistemul bancar, banii curg în active monetare solide: aur, argint. Iar Bitcoin, fiind o monedă de calitate, va fi cel mai rapid în cursa aceasta”, a declarat Foley.

Deteriorarea profunzimii registrului de comenzi a BTC a avut, de asemenea, un rol semnificativ în creșterea prețului. Profunzimea a scăzut constant de la colapsul FTX, atingând un minim de 10 luni la începutul acestei luni. Acest lucru a facilitat tranzacționarea cu sume mari la prețuri stabile, stimulând și mai mult prețul BTC.

Exit mobile version