Bitcoin: probabilități mari ca ETF-ul futures să fie amânat până în 2022

Produsele ETF derivate din Bitcoin suferă amânări suplimentare - concluzionează compania de cercetare CFRA

Bitcoin: probabilități mari ca ETF-ul futures să fie amânat până în 2022

Maksym Yemelyanov | Adobe Stock

Cauza principală pentru alte întârzieri în aprobarea produselor Bitcoin tranzacționate pe termen lung este incertitudinea legată de modul de reglementare.

Investitorii în produse crypto-valutare mai pot avea mult de așteptat până când vor avea la dispoziție un produs nou ETF, potrivit lui Todd Rosenbluth – director senior la firma de cercetare CFRA – specializat pe fondurile tranzacționate la bursă și pe fondurile reciproce.

Vorbind marți la emisiunea ETF Edge de pe CNBC, Rosenbluth a declarat că este foarte probabil ca un produs futures derivat din Bitcoin să fie primul ETF Crypto care să obțină aprobarea, dar a avertizat că situația actuală legată de deciziile pentru reglementare ar putea provoca întârzieri suplimentare.

De ce reglementarea ETF-urilor pe Bitcoin durează atât de mult?

Există mai mult de 20 de produse tranzacționate la bursă pe bază de active Crypto-grafice care așteaptă aprobarea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite. Autoritatea de reglementare încă nu a aprobat niciunul dintre acestea, ci din contră, a respins cererile în mai multe ocazii.

Cercetătorul a sugerat că autoritățile de reglementare ar putea aștepta ca toate aceste produse să-și îndeplinească obiectivele astfel încât să poată fi aprobate în același timp pentru a evita un avantaj de întâietate. El a adăugat:

Este posibil – de fapt, credem că este probabil – că vom vedea o întârziere a unui ETF futures pe Bitcoin până în 2022, până când mediul de reglementare este mai clar

CEO-ul companiei Van Eck și Asociații a comentat că preocuparea principală pentru SEC este discrepanța dintre prețurile actuale ale Bitcoin și prețul contractului futures, pe lângă ideea despre potențialul ca fondurile să devină prea mari. Atunci când există un raliu al BTC, strategiile aplicate pe contractele futures pot avea un randament scăzut cu până la minus 20% pe an, a declarat el, înainte de a adăuga:

SEC dorește să aibă o vizibilitate completă asupra factorilor care stau la baza piețelor Bitcoin

Jan van Eck a sugerat, de asemenea, că autoritatea de reglementare trebuie să câștige mai mult control asupra comerțului de pe piețele crypto-valutare. Lucru care pare că începe să îl încerce prin amenințările sale recente împotriva Coinbase și a produsului oferit prin care se poate împrumuta Stablecoin.

1 / Un comportament recent cu adevărat dubios al SEC.
E timpul pentru o poveste…, a început Brian Armstrong să scrie o serie de tweet-uri pe acest subiect

Piața Bitcoin reacționează

Orice speculă legată de o eventuală întârziere ar putea afecta prețul Bitcoin – pe măsură ce analiștii au tot sugerat că investitorii mari cumpără BTC în anticiparea unei aprobări a ETF-ului în această lună. Activul s-a apreciat cu 37,5% în ultimele două săptămâni pentru a ajunge marți la un top local de $58,000. O continuare în amânarea reglementării noilor produse investiționale ar putea întoarce momentum-ul actual al pieței.

La începutul acestei luni, SEC a extins termenul limită cu încă 45 de zile pentru patru ETF-uri BTC – Fondul Global X Bitcoin Trust, Fondul Futures Valkyrie XBTO Bitcoin, WisdomTree Bitcoin Trust și Kryptoin Bitcoin ETF. În Septembrie, decizia legată de ETF-ul garantat fizic de pe BTC – propus de VanEck – a fost amânată pentru a doua oară în acest an de către SEC, cu o dată de decizie stabilită pentru 14 Noiembrie.

Exit mobile version