Bitcoin Halving: Acumularea potențială a prețului încă posibilă

La doar trei zile distanță de halvingul Bitcoin, ultimele observații de la Galaxy sugerează că o acumulare potențială a prețului încă există în ciclu.

Bitcoin Halving: Acumularea potențială a prețului încă posibilă | Google

Puncte cheie

Prețul Bitcoin a cunoscut o volatilitate semnificativă în aceste zile, din cauza unor evenimente diverse care au dus la scăderi bruște ale prețului și la reveniri neașteptate.

În momentul scrierii acestui articol, BTC se tranzacționează sub 62.000 de dolari pe CoinMarketCap, în scădere cu aproape 4% în ultimele 24 de ore, după o creștere a prețului monedei ca urmare a anunțului din Hong Kong privind aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum.

Această mișcare a marcat o etapă importantă pentru Hong Kong pe calea de a deveni primul oraș din Asia care acceptă produse cripto populare ca instrument de investiție tradițională.

Toate privirile, ațintite pe halving-ul Bitcoin

Bitcoin este la doar trei zile distanță de evenimentul de halving, programat pentru 20 aprilie. Potrivit unei postări recente a companiei Galaxy pe contul lor X, acest halving ar putea fi diferit de ciclurile anterioare.

Compania menționează că, în întreaga istorie a Bitcoin, moneda nu a atins niciodată un nou maxim istoric înainte de evenimentul de halving.

În ciclurile anterioare, halvingul a fost întotdeauna un catalizator pentru prețul Bitcoin, propulsând în cele din urmă moneda spre noi recorduri. Însă acum, BTC a reușit să doboare noi maxime istorice înainte de eveniment, ceea ce înseamnă că istoria s-ar putea să nu se repete cu adevărat.

În schimb, Galaxy consideră că încă am putea asista la o potențială acumulare a prețului în acest ciclu.

Pentru a susține această idee, Galaxy a postat un grafic de la Galaxy Research, care prezintă piețele ascendente ale Bitcoin dinaintea evenimentelor de halving. Galaxy este o companie lider în domeniul activelor digitale și al blockchain, care oferă acces la economia digitală în creștere.

Primul halving Bitcoin a avut loc pe 28 noiembrie 2012; al doilea eveniment a avut loc pe 9 iulie 2016, iar al treilea halving Bitcoin a avut loc pe 11 mai 2020. Acum, următorul halving este programat pentru 20 aprilie 2024.

Bitcoin
Bitcoin

Ciclul 1 Bitcoin (2012-2016)

Conform graficului prezentat de Galaxy, entuziasmul pieței după halving-ul Bitcoin din 2012 a dus la un prim maxim pe 9 aprilie 2013 (la 132 de zile de la eveniment). Apoi, a existat o scădere pe 6 iulie 2013 (la 220 de zile de la halving), urmată de un nou maxim pe 30 noiembrie, la 367 de zile după halving – acesta fiind vârful ciclului.

Punctul minim al ciclului a fost atins pe 14 ianuarie 2015, la 777 de zile după halving, urmat de o perioadă de acumulare care a atins vârful la aproximativ 1318 zile după halving.

Ciclul 2 Bitcoin (2016-2020)

Al doilea ciclu Bitcoin a înregistrat un vârf al entuziasmului pe 16 decembrie 2017, la 525 de zile după halving. Pe 15 decembrie 2018, Bitcoin a atins minimul ciclului, la 889 de zile după eveniment. BTC a continuat într-o perioadă de acumulare până în mai 2020, la 1401 de zile după halving.

Ciclul 3 Bitcoin (2020-2024)

Pe partea entuziasmului, Bitcoin a atins vârful ciclului pe 8 noiembrie 2021, la 546 de zile după halving. Minimul ciclului a fost atins pe 9 noiembrie 2022, la 912 zile după halving, pe partea deziluziei.

De atunci, Bitcoin a continuat faza de acumulare, depășind 1400 de zile de la halving-ul anterior.

Conform Galaxy, există încă o acumulare suficientă a prețului, în ciuda retragerilor pe care le-am observat în ultimele zile.

Volatilitatea prețului pentru Bitcoin rămâne ridicată în perioada dinaintea evenimentului de halving. Alte voci din industria crypto, precum directorul executiv al Marathon Digital Holdings Inc., Fred Thiel, consideră că o parte din creșterea prețului Bitcoin după halving este deja luată în calcul.

Exit mobile version