Rețeaua Bitcoin împlinește 13 ani și sărbătorește printr-o rată de hash la ATH

Rețeaua Bitcoin a demarat un trend ascendent al ratei de hash, întins pe șase luni de zile, pentru a stabili un nou All Time High în 1 Ianuarie 2022, la 207,5 exahași pe secundă

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Ziua de luni, 3 Ianuarie, marchează al 13-lea an de când creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a minat block-ul genesis (sau block-ul 0) al rețelei Bitcoin, primind astfel, pentru prima dată în istorie, recompensa de 50 de monede BTC. 13 ani mai târziu, în 2022, rețeaua Bitcoin nu pare să se oprească, ajungând la un nou ATH din punct de vedere al ratei de hash, de 207,5 EH/s.

Rata de hash a rețelei Bitcoin, care reflectă puterea și securitatea, bazându-se pe numărul de mineri activi, a suferit o scădere temporară din cauza Chinei și a interdicției guvernului asupra activelor digitale. Ca un rezultat direct, reglementările impuse de China au cauzat un deficit în rândul minerilor, iar rata de hash a scăzut până la 58,5 de EH/s.

Rețeaua Bitcoin împlinește 13 ani și sărbătorește printr-o rată de hash la ATH
Bitcoin: Rata de hash în Iunie 2021 | YCharts

După cum se poate observa și în graficul de mai sus, rata de hash a rețelei Bitcoin a beneficiat de o revenire, pe măsură ce minerii chinezi s-au relocat în jurisdicții mai prietenoase față de crypto-monede. În 1 Ianuarie 2022, rețeaua a înregistrat un nou ATH la 207,5 EH/s, împuternicind astfel securitatea rețelei prin creșterea dificultății de minare.

Bitcoin: Rata de hash în Ianuarie 2022 | YCharts

La data editării acestui articol, rata de hash se află la 190 de EH/s, cu aproximativ 8% mai jos față de nivelul maxim înregistrat.

Exit mobile version