Bitcoin este indestructibil, directorii executivi ai industriei reafirmă punctele forte ale BTC

CZ a reafirmat recent rezistența Bitcoin în fața „iernii crypto” actuale

Bitcoin este indestructibil, directorii executivi ai industriei reafirmă punctele forte ale BTC

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), a reafirmat recent rezistența Bitcoin pe fondul „iernii crypto” și al încercărilor crypto scepticilor de a-l suprima, menționând că, în ciuda obstacolelor trecute și prezente, Bitcoin are încă o cale rezistentă către adoptarea pe scară largă. 

El a evidențiat trei elemente cheie pentru a-și susține afirmația că BTC este aici pentru a rămâne. El a subliniat inițial că, în ciuda scăderii prelungite a pieței, comunitatea Bitcoin rămâne activă și angajată.

În al doilea rând, el a subliniat că Bitcoin a supraviețuit problemelor și eșecurilor anterioare, cum ar fi prăbușirea exchange-ului Mt. Gox și interzicerea criptomonedelor în China și, prin urmare, este probabil să înfrunte furtuna actuală. 

CZ consideră că BTC a devenit mai puternic ca urmare a fiecăreia dintre aceste provocări, iar volatilitatea pe termen lung a criptomonedei este o dovadă a puterii și durabilității sale. În ciuda provocărilor actuale, CZ și-a reiterat convingerea că BTC este încă în viață și bine.

În ciuda panicii și a pierderilor majore cauzate de evenimentele recente de capitulare în spațiul crypto, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat într-un tweet duminică: „Bitcoin nu este mort. Suntem încă aici.” Teama, incertitudinea și îndoiala cauzate de cel mai recent colaps al exchange-ului FTX coincid, de asemenea, cu comentariile lui CZ.

https://twitter.com/cz_binance/status/1594373796580016128

Tweet-urile lui CZ vin într-un moment în care mulți din comunitatea crypto se simt descurajați de recentul șir de vești proaste. Colapsul FTX i-a determinat pe mulți să se întrebe dacă BTC este încă o investiție viabilă. Cu toate acestea, tweet-urile lui CZ servesc ca o reamintire că, deși piața poate experimenta unele turbulențe, BTC este încă aici și este încă îmbrățișat de companii importante precum Binance.

Michael Saylor, co-fondatorul MicroStrategy și un cunoscut realist BTC, a răspuns pozitiv declarației lui CZ, subliniind importanța Bitcoin în mișcarea de îmbunătățire a lumii. Saylor a continuat spunând că BTC este nemuritor și incoruptibil. În opinia sa, aceasta este o bază solidă pentru construirea unei societăți mai echitabile.

Atât Saylor, cât și Zhao au subliniat potențialul Bitcoin ca forță spre bine în discursurile lor. BTC are potențialul de a face lumea un loc mai deschis și mai libertar datorită invulnerabilității sale la cenzura guvernamentală și a utilizării sale ca un refugiu sigur pentru valoarea monetară. Se pare că BTC va juca un rol din ce în ce mai important în în stimularea creșterii globale, pe măsură ce mai mulți oameni și organizații ajung să-i înțeleagă potențialul.

Bitcoin este indestructibil

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a apărut recent la CNBC pentru a discuta despre starea actuală a industriei criptomonedelor. Deși recunoaște provocările cu care s-a confruntat industria în ultimele luni, Garlinghouse rămâne optimist cu privire la viitorul său. 

„Piața crypto nu a fost întotdeauna „soare și trandafiri”. Scăderile periodice nu sunt neobișnuite. În ciuda crizei actuale, cred că industria se va redresa.”

Garlinghouse a continuat discutând câțiva dintre pașii pe care Ripple îi face pentru a-și asigura succesul pe termen lung. În general, remarcile sale descriu o imagine a unei industrii rezistente și adaptabile, cu un viitor strălucit în față.

Logo-ul Ripple
Logo-ul Ripple | dreamstime

Bitcoin și alte criptomonede de pe piață au scăzut la minime înspăimântătoare pe fondul panicii care a cuprins piețele în ultimele săptămâni. În prezent, BTC se tranzacționează la 16.000 de dolari – un nivel văzut ultima dată în noiembrie 2020.

Cu toate acestea, aceasta nu ar fi prima catastrofă a activului; evenimente comparabile au avut loc în recesiunile anterioare ale pieței, iar piețele și-au revenit ulterior. De exemplu, în martie 2020, când pandemia de COVID-19 a provocat pentru prima dată panică larg răspândită și o scădere a piețelor globale, BTC a scăzut la un minim de 4.826 de dolari. Cu toate acestea, până în decembrie a aceluiași an, moneda digitală a crescut la un maxim istoric de 29.000 de dolari. 

În mod similar, în 2018, BTC a înregistrat o scădere bruscă de la valoarea sa de vârf de aproape 20.000 de dolari la un minim de aproximativ 3.100 de dolari. Încă o dată însă, piața și-a revenit în cele din urmă și chiar și-a depășit maximele anterioare. Aceste date istorice indică faptul că există motive să credem că declinul actual al pieței este doar temporar și că piața criptomonedelor se va redresa în cele din urmă.

Exit mobile version