Bitcoin – investitorii instituționali continuă să acumuleze crypto-monede pentru a 5-a săptămână la rând

În ciuda vânzărilor recente de pe piețele crypto-valutare, instituțiile au devenit tot mai bullish în ultima lună

ittipol | Adobe Stock

Depozitele de Bitcoin, dar și a altor active crypto-valutare deținute de managerii instituționali, au crescut pentru a cincea săptămână consecutivă. E un semn că participanții de pe piață cred într-o creștere a prețului Bitcoin împreună cu principalele monede Altcoin.

Fluxurile de capital care au intrat în piața crypto-valutară au totalizat 42 de milioane de dolari săptămâna trecută – încheiată în 19 septembrie. Plasamentele în Bitcoin au înregistrat intrări de 15 milioane de dolari, potrivit managerului de active digitale CoinShares. Doar de trei ori în ultimele 16 săptămâni s-a întâmplat ca investițiile în Bitcoin să înregistreze intrări net pozitive.

Pe lângă Bitcoin, investitorii se diversifică în mai multe crypto-monede

Investitorii au cumpărat Ethereum în valoare de 6,6 milioane de dolari și fonduri mixte în valoare de 3,7 milioane de dolari. De asemenea, investitorii au alocat 4,8 milioane de dolari către Solana, ignorând problemele tehnice de la începutul săptămânii trecute – apărute ca urmare a congestiei rețelei, când nu a mai putut fi accesată pentru câteva ore.

Mainnet-ul Beta se confruntă cu o instabilitate intermitentă. Aceste probleme au început acum aproximativ 45 de minute, iar inginerii investighează problema

Epuizarea resurselor din rețea determină o cădere a serviciului, inginerii lucrează la o rezolvare. Validatorii se pregătesc chiar și pentru o repornire a sistemelor, dacă va fi necesar

Lol, ce se întâmplă astăzi?
$SOL a intrat offline pentru câteva ore
#Arbitrum a căzut pentru aproape o oră
#Ethereum a fost atacat (fără succes)

În ceea ce privește furnizorii de produse crypto-grafice în care s-a investit săptămâna trecută, 21Shares au înregistrat cele mai mari intrări de capital săptămânale, în valoare totală de 28 de milioane de dolari. Furnizorul de produse crypto-valutare a ajuns acum la o valoare de 1,87 miliarde de dolari în activele pe care le gestionează. 

Bitcoin - investitorii instituționali continuă să acumuleze crypto-monede pentru a 5-a săptămână la rând
Depozitul total de Bitcoin deținut de Grayscale | Bybt

Administratorii de fonduri au achiziționat crypto-monede în sincronizare cu creșterea prețurilor de pe piețe, care și-au început raliul de creștere la sfârșitul lunii Iulie. Piețele crypto-valutare au atins un nivel maxim de peste 2,2 trilioane de dolari săptămâna trecută – după ce, cu doar două luni în urmă, în Iulie, scăzuseră la aproximativ jumătatea acestei sume. Cu toate acestea, până la deschiderea săptămânală de luni, toate activele crypto-valutare majore au suferit pierderi mari – pe măsură ce știrile despre Evergrande, venite din China, au sporit riscul și sentimentul de incertitudine.

Investitorii instituționali au devenit jucători importanți pe piața crypto-monedelor, ceea ce este o dovadă în plus a adopției tot mai sporite în rândul activelor digitale. Unii dintre cei mai mari manageri de active din sfera crypto-valutară au declarat la începutul acestui an că investițiile în active digitale nu mai prezintă același nivel de risc ca până acum. Ceea ce înseamnă că tot mai mulți consilieri financiari și administratori de averi vor intra și în acest sector de pe piață. Acest lucru a fost confirmat de un sondaj recent realizat de fondul crypto-valutar londonez Nickel Digital Asset Management, care a constatat că majoritatea directorilor fondurilor de investiții au cumpărat deja crypto-monede.

Analiza noastră de la începutul lunii Iunie a acestui an a arătat că 19 companii listate la bursă – cu o cotă de piață de peste 1 trilion de dolari – aveau investiții în Bitcoin în jur de 6,5 miliarde de dolari, dar au cheltuit inițial doar 4,3 miliarde de dolari când au cumpărat crypto-moneda – deci sunt mult în profit.

Exit mobile version