Bitcoin: Investitorii instituționali au cumpărat dip-ul pe măsură ce China FUD se dispersează

Pe măsură ce produsele instituționale Bitcoin au experimentat ieșiri (outflows - în original) de capital în 13 din ultimele 17 săptămâni, sectorul crypto a beneficiat în ultimele trei săptămâni intrări consecutive

Surachat | Adobe Stock

Investitorii instituționali au cumpărat Bitcoin la prețuri reduse, cauzate de FUD-ul răspândit din China. Inflow-ul ultimei săptămâni a fost de $95 de milioane în rândul produselor destinate acestui tip de investitori.

Bitcoin: Investitorii instituționali au cumpărat dip-ul pe măsură ce China FUD se dispersează
Fluxul săptămânal al fondurilor în sfera crypto | CoinShares

Conform raportului Digital Asset Fund Flows Weekly, publicat de CoinShares, o creștere a cumpărătorilor care au apărut după scăderea prețului a stabilit a șasea săptămână la rând de intrări de capital pentru investitorii instituționali, care au urmărit produsele digitale la un preț redus.

Intrările de capital în valoare de $95 de milioane, realizate între 20 și 24 Septembrie – constituie o creștere de 126% a inflow-ului săptămânal. Produsele de investiții în Bitcoin și Ethereum – au condus runda de finanțare cu intrări de $50 de milioane și respectiv $29 de milioane.

Apetitul investitorilor instituționali pentru monedele Altcoin pare că a rămas la fel de ridicat, pe măsură ce uneltele de identificare on-chain au urmărit investiții în Solana, Cardano și Polkadot – de $3,9 milioane, $2,6 milioane și respectiv $2,4 milioane. Fondurile compuse din multiple active digitale au beneficiat de intrări de $6,4 milioane în ultima săptămână.

Intrările în funcție de monedă | CoinShares

Marele zid chinezesc al FUD-ului

Vineri, 24 Septembrie, People’s Bank of China a publicat online un alt anunț în care interzicea din nou tranzacțiile cu crypto-monede pe teritoriul țării. Știrea a cauzat o scădere de 10% a prețului BTCUSD, alături de un declin general al prețurilor din sfera crypto.

Măsurile luate de PBoC, care au fost inițial publicate în 3 Septembrie, cu mult înainte să fie răspândite în sursele media vestice, au subliniat faptul că instituțiile financiare și procesatorii de plăți nu mai au permisiunea de a oferi servicii cu privire la tranzacții crypto.

Chiar dacă FUD-ul împrăștiat de organele chinezești de reglementare au avut un impact asupra pieței crypto, acesta a servit și drept catalizator pentru creșterile substanțiale care au urmat în lunile care succedau anunțurile.

În Septembrie 2017, guvernul chinezesc le-a interzis exchange-urilor să mai ofere servicii utilizatorilor de pe teritoriul țării – cărora nu le-a mai permis participarea la ICO-uri. În urma acestei duble interdicții, prețul BTC a avut parte de o creștere istorică de la $4,000 la $20,000 în mai puțin de trei luni.

Exit mobile version