Bitcoin: Compania Lightning Labs a primit 70 de milioane de dolari pentru a integra monedele stabile pe blockchain

Noul protocol „Taro” își propune să aducă monedele stabile și transferurile de active cu taxe reduse în rețeaua Bitcoin Lightning Network.

Bitcoin: Compania Lightning Labs a primit 70 de milioane de dolari pentru a integra monedele stabile pe blockchain

Adobestock | wimage72

Bitcoin va fi actualizat prin intermediul unui nou protocol cunoscut sub numele de Taproot Asset Representation Overlay, sau Taro. Taro este un protocol open-source creat de Lightning Labs, o companie ce oferă software specializat pentru rețeaua Lightning Network, care este un protocol layer-2 de soluționare a tranzacțiilor Bitcoin.

Marți, Elizabeth Stark, co-fondatorul și CEO-ul Lightning Labs, a vorbit despre lansarea Taro și posibilitatea pe care o oferă de a crea active, cum ar fi monedele stabile, pe blockchain-ul Bitcoin. 

„Acest lucru este cu adevărat semnificativ, deoarece există potențialul ca majoritatea tranzacțiilor globale să fie în Bitcoin, fiind procesate prin intermediul rețelei Lightning Network”.

Tranzacțiile cu monede stabile au fost introduse prin actualizarea Bitcoin Taproot în noiembrie 2021, care s-a axat și pe integrarea contractelor inteligente în rețea.

O monedă stabilă – este o criptomonedă menită să dețină o valoare constantă, indiferent de condițiile pieței. Tether (USDT) este clasificat ca fiind o monedă stabilă, deoarece este destinat să oglindească valoarea dolarului SUA, adică 1 Tether = 1 USD.

Compania Lightning Labs crede că Taro va permite adoptarea la scară largă a Bitcoin, deoarece va permite persoanelor din țările în curs de dezvoltare – care nu au acces la o bancă – să trimită bani folosind monedele stabile.

„Dacă aș fi în locul Visa aș fi speriată, deoarece există o mulțime de oameni care au telefoane mobile și nu au nevoie să utilizeze sistemul tradițional de transferuri bancare”, a susținut Elizabeth Stark într-un interviu pentru Tech Crunch.

Investițiile și adopția proiectului

Lightning Labs au anunțat că au primit 70 de milioane de dolari în seria B de finanțare, condusă de Valor Equity Partners împreună cu managerul de active Baillie Gifford. Acești bani le vor permite să dezvolte rețeaua Lightning Network pentru a oferi tranzacții mai rapide și mai ieftine în monede stabile și în monede Bitcoin.

Lightning Network este în prezent utilizată pe scară largă în El Salvador, prima țară care a făcut din Bitcoin un mijloc legal de plată. De asemenea, se mai întrebuințează pe platforma de plăți Strike și în sistemul de bacșiș al Twitter. Garanția actuală de stabilitate a rețelei este asigurat de 3.693 Bitcoin, în valoare de aproximativ 167 milioane de dolari, potrivit statisticilor.

Prima rundă de finanțare a companiei Lightning Labs a avut loc la lansarea acesteia în 2018, după care s-au bucurat de alte 10 milioane de dolari în Seria A de finanțare din septembrie 2021.

Monedele stabile sunt acum o parte integrantă a ecosistemului cripto, fiind acceptate chiar și de unele dintre autoritățile globale de reglementare. Recent, Ministerul Economiei și al Finanțelor din Regatul Unit s-a pronunțat pentru integrarea monedelor stabile în sistemul lor de plată, după ce vor ajusta cadrul de reglementare existent pentru a le putea încorpora eficient.

Exit mobile version